Paraqitja e Dokumentit PDF e Detajuar sipas Artikullit

OCR për ePostim mundëson disa mënyra për të lexuar dokumentet PDF ose faturat. Funksionaliteti standard i ePostimit aktualisht mbështet dy metoda për të lexuar dokumentet PDF.
Njëra nga dy metodat për të lexuar një dokument PDF është e detajuar sipas artikullit (fatura-sipas-artikullit).
Për t'ju ndihmuar ta kuptoni këtë, është përgatitur një rast përdorimi, ku një kontabilist po përpunon një dokument të marrë nga furnizuesi. Ky dokument ka katër rreshta. Leximi i dokumentit PDF të detajuar sipas artikullit rezulton në një faturë të marrë në PANTHEON, e cila ka katër rreshta, ashtu si dokumenti burimor i furnizuesit.
Shembulli më poshtë përshkruan procesin e mësipërm në më shumë detaje.

Së pari, personi përgjegjës përcakton ose kontrollon cilësimin e metodës së leximit të PDF për subjektin e zgjedhur në Regjistri i Subjekteve .
Në këtë rast, opsioni fatura-sipas-artikullit duhet të zgjidhet në kolonën Të Dhënat , siç tregohet në imazhin më poshtë.

Më pas, personi përgjegjës importon faturën e marrë.
Personi përgjegjës importon dokumentin në eDokumentacion, siç tregohet në imazhin më poshtë.

Për të konvertuar të dhënat nga dokumenti PDF në formatin e e-faturës, në shiritin e veglave të dritares Dokumente , personi përgjegjës klikon butonin
(Magjistarët) dhe zgjedh opsionin OCR për ePostim nga menuja rënëse.

|
KËSHILLË
Për të shfaqur eWorkflow si një opsion në menunë Magjistarët në formën e specifikuar të PANTHEON, duhet ta aktivizoni këtë në Dizajni i Workflow. Për më shumë informacion, shihni seksionin 3 të kapitullit Përcaktimi i cilësimeve bazë për eWorkflows.
|
eWorkflow konverton dokumentin PDF në një e-faturë në format JSON, e cila shfaqet në skedën Skedarët , ndërsa pamja paraprake e skedarit JSON shfaqet në Paraqitja e Dokumentit.
Më pas, personi përgjegjës importon e-faturën në PANTHEON.
Në shiritin e veglave të dritares Dokumente , personi përgjegjës klikon butonin
(Magjistarët) dhe zgjedh eWorkflow që do të ekzekutohet: Importo e-faturën e marrë në ePostim.

Në formën Importimi i Dokumenteve të Marrë , personi përgjegjës kontrollon dhe plotëson të dhënat e munguara.

|
KËSHILLË
Disa të dhëna mund të lexohen direkt nga fatura pa ndonjë vështirësi, ndërsa leximi i të dhënave të tjera ndonjëherë do të duhet të përpunohet shtesë nga logjika e PANTHEON.
|
Kur importohet një e-faturë, disa të dhëna, si data ose rreshti i faturës, mund të mos lexohen saktë. Sistemi mëson me çdo import dhe do të jetë më i suksesshëm herën tjetër.
Në këtë rast, sistemi nuk ka njohur disa data, ID të jashtme, etj. Prandaj, personi përgjegjës fut korrigjimet e kërkuara, siç tregohet në imazhin më sipër dhe shpjegohet më poshtë:
- Në kokë: Lexuesi OCR nuk ka njohur datën e TVSH-së të faturës, prandaj personi përgjegjës fut manualisht këtë të dhënë.
- Një ID e jashtme është regjistruar në e-faturë. Në dy rreshtat e parë të faturës, PANTHEON identifikoi ID-në e tij (të brendshme) bazuar në ID-në e jashtme dhe subjektin. Cilësimet për lidhjen e ID-së së jashtme dhe ID-së së PANTHEON mund të aksesohen në Regjistri i Artikujve .

Në këtë rast, për rreshtin e dytë dhe të tretë, personi përgjegjës zgjedh manualisht ID-në nga një listë rënëse, siç tregohet në imazhin më poshtë.

ID-të e PANTHEON mund të njihen nga programi në mënyra të ndryshme. Duke kontrolluar kutinë e zgjedhjes Shto ID-të e jashtme të munguar në Regjistrin e Artikujve gjatë importit, ID-të e jashtme do të shtohen automatikisht në Regjistri i Subjekteve gjatë importit.

|
KËSHILLË
Kur dëshironi të importoni një artikull me të njëjtën ID të jashtme, PANTHEON do të njohë automatikisht ID-në e tij të brendshme.
|
Nëse nuk është regjistruar asnjë njësi matëse në e-faturë, njësi matëse e paracaktuar nga Cilësimet e Shkëmbimit plotësohet automatikisht.
Personi përgjegjës tani mund të importojë faturën. Për të zgjedhur dokumentin, personi përgjegjës kontrollon kutinë e zgjedhjes në fillim të rreshtit, siç tregohet në imazhin më poshtë, dhe klikon butonin Importo .

Fatura krijohet bazuar në Tipi i Dokumentit të zgjedhur në kutinë e zgjedhjes në seksionin në Si Data e Faturës, TVSH aplikohet seksion më poshtë.

Numri i dokumentit të importuar shfaqet në skedën Lidhjet të dritares Dokumente .
Duke klikuar dy herë numrin e dokumentit hapet dritarja e faturës.

Fatura e marrë, e cila u krijua duke importuar këtë e-faturë në PANTHEON, përmban aq rreshta sa kishte rreshta në faturën PDF.

|
KËSHILLË
Pasi një e-faturë është importuar në PANTHEON, nëse vëreni që sistemi OCR nuk ka lexuar të gjitha të dhënat saktë, p.sh. datat dhe/ose normat e taksave, mund të përditësoni ose ndryshoni manualisht të dhëna të tilla. Sistemi OCR mëson nga reagimet e dhëna kur faturat importohen në PANTHEON. Kjo do të thotë që do të jetë më i suksesshëm herën tjetër që i lexon ato (mësimi makinerik i ePostimit).
|