Prezantimi i Tecta

Për ta bërë më të lehtë kuptimin, manuali i përdoruesit "Fillimi me PANTHEON" u përgatit mbi shembullin e një kompanie fiktive Tecta.
Ky kapitull paraqet Tecta, proceset e kompanisë dhe shembujt e lidhur me operacionet e biznesit që kryhen nga Tecta. Shpresojmë që do të gjeni përshkrimet dhe shembujt të dobishëm dhe se ata do t'ju ndihmojnë të kuptoni përdorimin e PANTHEON në kompaninë tuaj. Kjo faqe hyrëse është e ndarë në kapitujt e mëposhtëm:
- Fillimet e kompanisë
- Aktivitetet e kompanisë
- Organizimi i kompanisë dhe punonjësit
- Operacionet e biznesit të kompanisë
|
kompania fiktive Tecta është një kompani familjare që prodhon, shet dhe shërben çadra. Ajo u themelua në vitin 1980, kur u rrit nga një pasion për udhëtim dhe kamping me çadra në një histori të madhe suksesi në biznes. Themeluesi dhe pronari, Daniel Direktor, së bashku me gruan e tij, fillimisht filluan një punëtori të vogël për riparimin e çadrave familjare dhe pajisjeve. Gjatë viteve, ajo është rritur në një kompani me 50 punonjës, që operon në tregjet vendase dhe të huaja. Emri i kompanisë u zgjodh me kujdes, pasi do të thotë çati ose mbulesë në latinisht.

2. Aktivitetet e kompanisë
Sot, Tecta është e organizuar si një kompani me përgjegjësi të kufizuar publike, e cila prodhon dhe shet çadrat e saj me markë dhe ofron një gamë shërbimesh për klientët e saj. Aktivitetet kryesore të kompanisë janë:
-
prodhimi dhe shitja e çadrave për ngjarje, çadra dekorative pagodash me markën e tyre TentsPRO;
-
prodhimi dhe shitja e çadrave për kamping me markën e tyre TentsHOME;
-
qiraja e çadrave;
-
montimi dhe çmontimi i çadrave;
-
shërbimi i çadrave;
3. Organizimi i kompanisë dhe punonjësit
Çdo organizatë ka nevojë për një diagram organizativ. Kështu, punonjësit i janë caktuar role dhe detyra të ndryshme sipas marrëdhënieve të tyre të punës. Imazhi në vazhdim tregon strukturën organizative të Tecta.

Kompania është e ndarë strukturalisht në departamente, siç tregohet në imazhin e mësipërm. Për më shumë detaje mbi departamentet e Tecta, shihni kapitullin Departamentet e Tecta.
Kompania punëson gjithsej 50 persona me status të ndryshëm punësimi. Për më shumë informacion të detajuar mbi punonjësit dhe pozitat e tyre të punës në kompani, shihni kapitullin Diagrami Organizativ i Tecta.
4. Operacionet e biznesit të kompanisë
Tecta bën biznes me klientë dhe furnizues si në vend ashtu edhe jashtë. Ata kanë rënë dakord çmimet e kontratave me disa prej tyre.
-
Shitja me shumicë e produkteve të tyre bëhet përmes partnerëve të tyre strategjikë (nënkontraktorëve).
-
Shitjet me pakicë kryhen në dyqanin e tyre në Ljubljana, ku ata gjithashtu kanë një qendër montimi dhe shërbimi.
-
Ata punojnë me kompani partnere në projekte më të vogla.
Viti fiskal i Tecta është i njëjtë me vitin kalendarik.
: produkt, material, mallra, paketa dhe shërbime. Tecta përgatit planet e biznesit vjetore për të monitoruar suksesin e operacioneve të kompanisë. Ata gjithashtu monitorojnë suksesin e operacioneve të prodhimit dhe arritjen e përgjithshme të planeve financiare në një bazë mujore. Menaxhmenti merr raportet në lidhje me arritjen e planeve me postë. Kështu, ai mund të menaxhojë me sukses operacionet e kompanisë. Për më shumë detaje mbi analitikën e biznesit të Tecta, shihni kapitullinAnalitika e Biznesit të Tecta
. Për të optimizuar mënyrën se si bëjnë biznes, Tecta përdor paketënprogramore PANTHEON , e cila ofron mbështetje softuerike në të gjitha nivelet e biznesit të tyre. Ata përdorinlicencat
PANTHEON Web Light Tecta përpiqet të bëjë biznes elektronikisht sa më shumë të jetë e mundur. Për këtë qëllim, ata përdorin veçoritë e eBusiness