Hyrje në Tecta

Për ta bërë më të lehtë për t'u kuptuar, manuali i përdoruesit "Fillimi me PANTHEON" u përgatit bazuar në shembullin e një kompanie imagjinare Tecta.
Ky kapitull paraqet Tecta, proceset e kompanisë dhe shembujt që lidhen me operacionet e biznesit të kryera nga Tecta. Shpresojmë që përshkrimet dhe shembujt të jenë të dobishëm dhe të ndihmojnë në kuptimin e përdorimit të PANTHEON në kompaninë tuaj. Kjo faqe hyrëse është e ndarë në kapitujt e mëposhtëm:
- Fillimet e kompanisë
- Aktivitetet e kompanisë
- Organizimi i kompanisë dhe punonjësit
- Operacionet e biznesit të kompanisë
|
kompania imagjinare Tecta është një kompani familjare që prodhon, shet dhe ofron shërbime për çadra. Ajo u themelua në vitin 1980, kur u rrit nga pasioni për udhëtime dhe kamping me çadra në një histori të madhe suksesi biznesi. Themeluesi dhe pronari, Daniel Direktor, së bashku me gruan e tij, fillimisht nisën një punëtori të vogël për riparimin e çadrave familjare dhe pajisjeve. Me kalimin e viteve, ajo u rrit në një kompani me 50 punonjës, duke operuar si në tregun vendas ashtu edhe në atë të huaj. Emri i kompanisë u zgjodh me kujdes, pasi do të thotë çati ose tendë në latinisht.

2. Aktivitetet e kompanisë
Sot, Tecta është e organizuar si një kompani aksionare publike, e cila prodhon dhe shet çadrat e saj të markës së regjistruar dhe ofron një gamë shërbimesh për klientët e saj. Aktivitetet kryesore të kompanisë janë:
-
prodhimi dhe shitja e çadrave për ngjarje, çadra dekorative pagoda të markës së tyre TentsPRO;
-
prodhimi dhe shitja e çadrave për kamping të markës së tyre TentsHOME;
-
dhënia me qira e çadrave;
-
montimi dhe çmontimi i çadrave;
-
shërbimi i çadrave;
3. Organizimi i kompanisë dhe punonjësit
Çdo organizatë ka nevojë për një diagram organizativ. Në këtë mënyrë, punonjësit caktohen në role dhe detyra të ndryshme sipas marrëdhënieve të tyre të punësimit. Imazhi i mëposhtëm tregon strukturën organizative të Tecta.

Kompania është e ndarë strukturalisht në departamente, siç tregohet në imazhin më sipër. Për më shumë detaje mbi departamentet e Tecta, shihni kapitullin Departamentet e Tecta.
Kompania punëson gjithsej 50 persona me status të ndryshëm punësimi. Për më shumë informacion të detajuar mbi punonjësit dhe pozicionet e tyre të punës në kompani, shihni kapitullin Diagrami Organizativ i Tecta.
4. Operacionet e biznesit të kompanisë
Tecta bën biznes me klientë dhe furnitorë si brenda vendit ashtu edhe jashtë tij. Ata kanë rënë dakord për çmime kontraktuale me disa prej tyre.
-
Shitja me shumicë e produkteve të tyre kryhet përmes partnerëve strategjikë (nënkontraktorëve).
-
Shitja me pakicë kryhet në dyqanin e tyre në Lubjanë, ku ata gjithashtu kanë një qendër montimi dhe shërbimi.
-
Ata punojnë me kompani partnere në projekte më të vogla.
Viti fiskal i Tecta është i njëjtë me vitin kalendarik.
-
departamenti i kontabilitetit përdor kontabilitetin me dy hyrje, ku kontabiliteti bëhet sipas departamentit dhe qendrës së kostos.
-
stoku në magazina vlerësohet me çmimet mesatare të blerjes, ndërsa produktet e përfunduara vlerësohen me çmime fikse.
-
Në biznesin e tyre, ata përdorin llojet e mëposhtme të artikujve: produkt, material, mallra, paketa dhe shërbime.
Tecta përgatit plane biznesi vjetore për të monitoruar suksesin e operacioneve të kompanisë. Ata gjithashtu monitorojnë suksesin e operacioneve të prodhimit dhe arritjen e përgjithshme të planeve financiare në baza mujore. Menaxhmenti merr raporte mbi arritjen e planeve me email. Në këtë mënyrë, ata mund të menaxhojnë me sukses operacionet e kompanisë. Për më shumë detaje mbi analizën e biznesit të Tecta, shihni kapitullin Analiza e Biznesit të Tecta.
Për të optimizuar mënyrën se si bëjnë biznes, Tecta përdor paketën e programit PANTHEON, e cila ofron mbështetje softuerike në të gjitha nivelet e biznesit të tyre. Ata përdorin licencat e mëposhtme: PANTHEON ProdhimPANTHEON Shitje me Pakicë
. TEMAT E LIDHURA: Proceset e Biznesit të Tecta