Lista e artikujve

Lista e artikujve ofron një përmbledhje të shpejtë të të gjitha artikujve që keni futur dhe ju lejon të filtroni artikujt e shfaqur sipas kritereve të ndryshme dhe të shihni detajet e çdo artikulli individual.
 |
KËSHILLË
Për më shumë informacion mbi këto veçori, shihni kapitullin Lista e artikujve.
|
Ky kapitull tregon se si të filtroni, kërkoni dhe shihni artikujt në listën e artikujve dhe se si të shihni detajet e artikullit PAGODA4.
 |
Përmbledhja e rastit
Personi përgjegjës dëshiron të kërkojë produktin e tij PAGODA4 në listën e artikujve dhe të shohë detajet e tij. Për të kërkuar shpejt artikullin, personi përgjegjës përdor filtrat në krye të listës. Më pas, personi përgjegjës dëshiron të shfaqë të gjithë produktet e tij dhe t'i rendisë ato në rend zbritës sipas çmimit të shitjes. Në fund, personi përgjegjës përdor të njëjtin renditje për të shfaqur produktet e tij të klasifikimit TENT_PARTY. Kjo bëhet si më poshtë:
- Hapja e listës së artikujve
- Filtrimi në krye të listës
- Shikimi i të dhënave të artikujve
- Shikimi dhe renditja e të dhënave të artikujve
|
1. Hapja e listës së artikujve
Personi përgjegjës hap Listën e artikujve duke klikuar Regjistrat në menunë kryesore dhe duke zgjedhur nënmodulin, dmth. tabin Artikujt. Në mënyrë të parazgjedhur, të gjithë artikujt aktivë shfaqen dhe renditen sipas Kodit në rendin alfabetik në rritje.

2. Filtrimi në krye të listës
Personi përgjegjës dëshiron të kërkojë produktin e tij PAGODA4 në listën e artikujve. Në fushën Regjistrat në krye të listës, personi përgjegjës zgjedh Artikujt nga lista e rënëse.
 |
KËSHILLË
Ju mund të lëvizni midis fushave në krye të listës duke përdorur çelësin Tab.
|
Në fushën Statusi, personi përgjegjës zgjedh Aktiv vetëm dhe P - Produkt i vet nga lista e fushës Tipi i artikullit.
Personi përgjegjës fut stringun e kërkimit 'PAGODA' në fushën Kërko.
Të gjithë produktet e veta që përmbajnë stringun e kërkimit në kod ose emër shfaqen.

|
PARALAJMËRIM
Ju mund të kërkoni sipas kodit, emrit ose kodit të furnizuesit.
|
3. Shikimi i të dhënave të artikujve
Për të parë të dhënat për artikullin PAGODA4, personi përgjegjës klikoni emrin ose kodin e artikullit, të cilat janë të theksuara në blu.
Kjo hap dritaren Të dhënat e përgjithshme të artikujve. Në këtë dritare, ju mund të shihni dhe të redaktoni të dhënat e përgjithshme rreth artikullit.

Duke klikuar ikonën X (Anulo) në linjën e komandës, personi përgjegjës kthehet në listën e artikujve.
4. Shikimi dhe renditja e të dhënave të artikujve
Duke klikuar ikonën me tre pika
(Shfaq/fshij kolonat) në krye të listës, personi përgjegjës mund të zgjedhë midis kolonave që përmbajnë të dhënat e artikujve të shfaqur në listë. Të gjitha kolonat e shënuara shfaqen.
Të dhënat mund të renditen në rendin në rritje dhe zbritës ose një kusht filtrimi mund të specifikohet për kolonat e mëposhtme:
- Kodi/Artikulli
- Emri
- Çmimi me pakicë
- Çmimi i shitjes
- Klasifikimi primar
- Klasifikimi sekondar
- Tipi i artikullit
- Kodi i furnizuesit
Personi përgjegjës dëshiron të rendisë produktet e veta të kompanisë në rend zbritës sipas çmimit të shitjes.
Nga lista e fushës Tipi i artikullit, personi përgjegjës zgjedh P – Produkt i vet.
Në fushën Çmimi i shitjes, personi përgjegjës klikoni ikonën e arrow poshtë
dhe zgjedh ikonën Z–A
nga lista. Artikujt renditen sipas çmimit të shitjes nga më e larta në më të ulët.

Më pas, personi përgjegjës dëshiron të shfaqë vetëm produktet e veta të kompanisë me klasifikimin TENT_PARTY.
Personi përgjegjës klikoni fushën Klasifikimi primar dhe zgjedh Fillon me nga lista e rënëse të fushës që shfaqet në seksionin Filtrimi sipas kushteve. Në fushën e zbrazët, personi përgjegjës fut TENT_PARTY dhe klikoni butonin Dërgo.

Vetëm artikujt me klasifikimin primar të kërkuar shfaqen dhe renditen në rend zbritës sipas çmimit të shitjes.

|
PARALAJMËRIM
Ikona e funnelit tregon nëse një filtrimi është aktiv për një fushë individuale.
|