Lista e ndryshimeve të çmimeve

Lista e ndryshimeve të çmimeve përdoret për të shqyrtuar ndryshimet në çmimet e artikujve. Ajo gjithashtu mundëson një përmbledhje të të gjithë dokumenteve me të cilat kemi ndryshuar çmimin.
Në këtë kapitull, ne do t'ju prezantojmë me shikuesin e listës së ndryshimeve të çmimeve.
 |
Përmbledhja e rastit
Personi përgjegjës po kërkon një dokument ndryshimi çmimi në magazinën me shumicë në periudhën nga 3 Janari deri më 26 Korrik 2023. Ata do të kërkojnë dokumentin në listën e ndryshimeve të çmimeve duke përdorur kriteret e kërkimit. Kjo bëhet duke ndjekur hapat e mëposhtëm:
- Hapja e dritares së listës së ndryshimeve të çmimeve
- Shkruani kriteret e kërkimit
- Redaktimi i rreshtave të listës së ndryshimeve të çmimeve
- Parapamja e dokumentit të kërkuar për ndryshimin e çmimit
|
1. Hapja e dritares së listës së ndryshimeve të çmimeve
Personi përgjegjës dëshiron të aksesojë shqyrtimin e listës së ndryshimeve të çmimeve.
Për këtë qëllim, ata zgjedhin ndryshimi i çmimit modulin dhe listën e ndryshimeve të çmimeve nënmodulin ose aksesojnë dritaren përmes një tabe në ndryshimi i ri i çmimit nënmodulin.
Një dritare që tregon listën e ndryshimeve të çmimeve hapet.
2. Shkruani kriteret e kërkimit
Ata mund të kërkojnë dokumente në kryefaqe nga të gjitha të dhënat e shkruara në kolonat:
- Numri i dokumentit
- Magazina ku është bërë ndryshimi i çmimit
- Data
- Statusi i dokumentit
Në rastin tonë, personi përgjegjës po kërkon dokumente ndryshimi në magazinën me pakicë, kështu që ata shkruajnë manualisht "pakicë" në Kërkimi fushën.
Përveç kërkimit, dokumentet gjithashtu mund të renditen ose filtrohen sipas dëshirës - sipas llojit të dokumentit dhe periudhës kohore.
Në rastin tonë, ata filtrojnë dokumentet në Data nga/data deri fushat, ku ata përcaktojnë periudhën në të cilën dokumenti është krijuar: nga 3 Janari deri më 26 Korrik 2023.

3. Redaktimi i rreshtave të listës së ndryshimeve të çmimeve
Në pjesën e poshtme të dritares, në rreshta të gjithë dokumentet që përmbushin kriteret e vendosura shfaqen.

3.1. Klasifikimi i dokumenteve
Duke klikuar butonin
pranë emrit të çdo kolone në rreshta , do të hapet një dritare e re ku ata mund të zgjedhin midis renditjes dhe filtrimit.

Dokumentet e listës mund të renditen alfabetikisht.
3.2. Filtrimi i dokumenteve sipas kushteve
Personi përgjegjës mund të filtrojë dokumentet sipas kushteve të ndryshme:
- Fillon me
- E barabartë
- Boş
- Jo bosh
- Përmban
- Nuk përmban
- Mbaron me
- Jo e barabartë
Ata mund të zgjedhin lirisht midis kushteve. Më pas, ata hapin dokumentin e listës së ndryshimeve të çmimeve që kanë kërkuar në magazinën me pakicë.
4. Parapamja e dokumentit të kërkuar për ndryshimin e çmimit
Dokumenti i kërkuar 23-9900-000001 mund të hapet duke klikuar mbi numrin e dokumentit ose mbi
butonin e parapamjes.
Duke klikuar mbi
butonin hapet një listë e opsioneve të parapamjes, ku personi përgjegjës mund të zgjedhë atë që dëshiron.
Në rastin tonë, ata zgjedhin 289 - Ndryshimi i çmimit. Ai më pas shfaqet në anën e djathtë të ekranit ku do të hapet parapamja e printimit.