Dodavanje nove odustnosti

Preko funkcije Čarobnjaci - Dodaj odsutnost možemo brzo i jednostavno dodati planirane ili protekle odustnosti. Unošenje odsutnosti je važno za preraspodjelu rada između ostalih djelatnika, za evidentiranje odsutnosti s radnog mjesta i za pravilan obračun plaća.
U ovom poglavlju je opisan primjer dodavanja nove odsutnosti.
 |
OPIS PRIMJERA
Odgovorna osoba želi unijeti novu odsutnost, godišnji odmor, za dan 16.08.2022. To može učiniti koristeći Čarobnjake na slijedeći način:
- Otvaranje prozora Moja evidencija
- Odabir funkcije Čarobnjaci
- Dodavanje nove odustnosti
|
1. Otvaranje prozora Moja evidencija
Odgovorna osoba želi unijeti godišnji odmor na datum 16.08.2022.
U tu svrhu odabere modul Kadrovi i podmodul Evidencija vremena.
Time se otvori prozor na kartici Moja evidencija.
2. Odabir funkcije Čarobnjaci
Za unos nove odsutnosti, odgovorna osoba klikne na gumb Čarobnjaci, koji se nalazi u alatnoj traci.
Sa silaznog popisa odabere mogućnost Dodaj/izbriši odsutnost.

Time se otvori prozorčić u koji unosi podatke o radnim obvezama.
3. Dodavanje nove odustnosti
Polje Djelatnik se automatski popuni s trenutno prijavljenim korisnikom. U ovom primjeru, odgovorna osoba izrađuje novu odsutnost za djelatnicu: Adela Administrator.
Sa silaznog popisa odabere Vrstu odsutnosti, u ovom primjeru je to: Godišnji odmor.
 |
SAVJET
Popis radnih obveza se može prilagoditi i definirati u izborniku Postavke | Evidencija vremena | Odmori, bolovanja.
|
Postupak se nastavla unosom razdoblja, odnosno dana tijekom kojih će djelatnik koristiti godišnji odmor.
U polju Početak odabere datum 16.08.2022. i postavi vrijeme na 08:00 sati.
Djelatnik će na godišnjem odmoru biti samo taj dan, što odredi u polju Kraj.

Ostala polja ostavi prazna.
Odgovorna osoba pohrani dodavanje nove odsutnosti klikom na gumb Dodaj.
Time se zapis pojavi na popisu evidencije vremena kao što je prikazano na slici.