Trajtimi
Trajtimi i kafshëve është një ngjarje biznesi për kompaninë veterinare. Tipet e ndryshme të trajtimeve për kafshët ju lejojnë një pamje më të mirë dhe organizim të të dhënave.
 |
KËSHILLË
Ju mund të lexoni më shumë rreth trajtimit vetë dhe krijimit të një trajtimi të ri në Manualin e Përdoruesit për PANTHEON VET, në kapitullin Trajtimi.
|
Në këtë kapitull, ne do të paraqesim një shembull të krijimit të një trajtimi nga formulari i rishikimit të historisë së kafshëve. Funksionaliteti ndodhet në menunë Veterinar | Rishikimi i Historisë së Kafshëve.
 |
Përshkrimi i Rastit
Pronari i kafshës, Lili Siam, solli macen e saj siameze Simba në klinikën veterinare. Veterinari shqyrtoi historinë e kafshës. Nga ky funksionalitet, ajo dëshiron të krijojë një trajtim të ri. Ajo e bën këtë duke ndjekur këto hapa:
- Formulari i Rishikimit të Historisë së Kafshëve
- Krijimi i një Trajtimi
|
1. Formulari i Rishikimit të Historisë së Kafshëve
Personi përgjegjës dëshiron të krijojë një trajtim të ri për kafshën Simba në formularin e rishikimit të historisë së kafshëve.
Në formular, ajo tashmë ka të dhënat e pronarit të mbushura: Lili Siam.
Kur zgjidhni pronarin nga lista, fushat në skedën Të Dhënat Bazë për kafshën: Simba gjithashtu mbushen.
 |
PARALAJMËRIM
Nëse pronari ka shumë kafshë të regjistruara, kafsha përkatëse duhet të zgjidhet nga lista e rënëshme e fushës Kafsha.
|

Pas kësaj, ajo dëshiron të krijojë një trajtim të ri për macen.
2. Krijimi i një Trajtimi
Në krye të formularit klikon në butonin
(Trajtimi).
 |
PARALAJMËRIM
Butoni Trajtimi është aktiv vetëm kur kemi mbushur të dhënat e pronarit. Para kësaj, butoni është inaktiv .
|
Një dritare shfaqet Zgjidh Trajtimin.

Në fushën Veterinari ajo zgjedh veterinari që do të kryejë trajtimin. Në rastin tonë, ajo zgjedh: Valerija Veterinare.
Duke klikuar në listën e rënëshme të fushës Ngjarja e fundit tregon opsionet për dokumentet e trajtimitqë ajo ka krijuar në Libri i Kodit të Llojeve të Dokumenteve.
Në rastin tonë, ajo zgjedh: CLI2 - Stomatologji.

Ajo e konfirmon hyrjen duke klikuar butonin Konfirmo.
Një mesazh IRIS shfaqet: IRIS 1007031 - Transferimi i kafshës për trajtim është përfunduar!

Personi përgjegjës mund të hapë trajtimin e krijuar duke zgjedhur opsionin për të vazhduar Hap ose të shikojë udhëzimet për zonën me mesazhin IRIS duke klikuar në zgjedhjen Shiko Udhëzimet.
Në rastin tonë, ajo zgjedh: Hap.
Dokumenti i trajtimit të krijuar hapet, lloji CLI2 - Stomatologji siç tregohet në imazhin më poshtë.

|
KËSHILLË
Ju mund të lexoni më shumë rreth dokumentit të trajtimit në Udhëzuesin për PANTHEON VET, në kapitullin Dokumenti i Trajtimit.
|