eExchange – Marrja ose importimi

1. Informacione të përgjithshme rreth marrjes dhe përpunimit të e-dokumenteve
Pranuesi merr një e-faturë ose një e-dokument tjetër përmes ofruesit të tij EDI në një mënyrë të rënë dakord më parë. Shumica e sistemeve të informacionit të biznesit, prandaj, kanë një lidhje të integruar tashmë me një ose më shumë ofrues EDI. Kështu, sistemi i mundëson pranuesit të marrë lehtësisht e-dokumente.
Përdorimi i eExchange shërbimit në PANTHEON ju mundëson të merrni e-dokumente përmes disa partnerëve, në Slloveni përmes platformës së unifikuar për biznesin elektronik bizBox, në Kroaci përmes MER etj.
Nëse formati i e-dokumentit të marrë është ndryshe nga formati që mbështet sistemi i pranuesit, pranuesi duhet ta konvertojë e-dokumentin në një format të përshtatshëm para importimit.
Në shumicën e rasteve (edhe në PANTHEON), kjo ndodh automatikisht gjatë importit. Programi importon të dhënat nga e-fatura në program, kështu që futja manuale e faturës nuk është e nevojshme. Gjatë importit, programi gjithashtu kontrollon nëse fatura është e vlefshme (struktura, përmbajtja, nënshkrimi).
Pas importimit, kompania e përpunon më tej (postimi, likuidimi ...) dokumentin, në përputhje me procedurat e kompanisë (pas EPOS/eBusiness).
2. Importimi (marrja) dhe përpunimi i e-dokumenteve në PANTHEON
E-dokumentet, si e-faturat, e-porositë etj. mund të merren (importohen) në PANTHEON përmes eExchange shërbimit në mënyra të ndryshme dhe nga burime të ndryshme (siç tregohet në imazhin më poshtë).

Importimi ose marrja e e-dokumenteve në PANTHEON do të thotë se e-dokumenti importohet në eDocumentation, ku ai klasifikohet saktësisht dhe pajiset me metadata , si dhe ruhet, nëse ky shërbim ështëaktivizuar .Pastaj, mbi bazën e
e-dokumentit të importuar (si eSLOG) , krijohet një dokument pranimi në PANTHEON, i cili formon një lidhje me e-dokumentin në eDocumentation përmes njëçelësi lidhjeje .Importimi ose marrja e e-dokumenteve kalon përmes një
postë .Procesi i tërë i importimit ose marrjes së e-dokumenteve navigohet nga
eWorkflows të përgatitura më parë.Certain caktimet duhet gjithashtu të definohen.
3. Rastet e përdorimit të marrjes (importimit) të e-dokumenteve
Kapitujt në vazhdim përshkruajnë rastet e përdorimit të llojeve të ndryshme të importimit ose marrjes së e-dokumenteve:
Importoni e-dokumente nga bizBox
|
Në PANTHEON, mund të merrni e-fatura, e-porosi, e-fletëpaketa (si eSLOG) nga bizBox. Shihni se si të;
|
Importoni e-maile dhe bashkëngjitje
|
Në PANTHEON, mund të importoni e-maile dhe bashkëngjitje. Procesi i tërë navigohet nga një eWorkflow e përgatitur më parë e cila siguron që përmbajtja e e-mailit dhe të gjithë dokumentet e bashkëngjitura të transferohen në eDocumentation përmes IMAP/SMTP Mailbox, të klasifikuara saktësisht dhe të pajisura me metadata.
|
Konvertoni një dokument PDF në një e-dokument duke përdorur ePosting
|
Duke përdorur ePosting shërbimin, mund të;
- mblidhni dhe njohni të dhënat nga dokumenti në format PDF,
- konvertoni të dhënat e njohura në format e-dokumenti dhe
- importoni e-dokumentin (në format JSON) në PANTHEON midis dokumenteve të marra.
Integruar në shërbim është inteligjenca artificiale që mëson me çdo lexim dhe arrin saktësi në nivelin e njeriut në vetëm disa sekonda.
|
Importoni dokumente nga disku ose serveri
|
Një kompani merr një përqindje të caktuar të dokumentacionit në formë tradicionale letre (p.sh. përmes postës tradicionale). Këto konvertohen në një format elektronik përmes skanimit. Skanimet mund të ruhen në eDocumentation ose të ngarkohen në një dosje në kompjuterin ose serverin tuaj. Nga dosjet ose serveri, mund të importoni këto skanime në eDocumentation përmes postës së aksesit të skedarëve.
|
Skanoni dhe importoni dokumente fizike |
Për të ruajtur dokumentet fizike të kompanisë tuaj, skanoni ato dhe konvertoni në e-dokumente, pastaj importoni ato në eDocumentation. |
Importoni deklaratat bankare përmes sistemit bankar Halcom
|
Në PANTHEON, shërbimi eBanking është i disponueshëm. Ky shërbim ju mundëson të importoni deklaratat bankare nga sistemi bankar Halcom.
|