Rank: PA User
You have been a member since:: 09/01/2010(UTC) Posts: 271
|
Ali obstaja kakšna enostavna rešitev za množičen vnos identov? Od dobavitelja bi radi vnesli v PA celoten portfelj izdelkov...
hvala
|
|
|
|
Rank: Datalab
You have been a member since:: 24/04/2009(UTC) Posts: 204
Was thanked: 2 time(s) in 2 post(s)
|
Če dobavitelj uporablja Pantheon potem se uporabi uvoz/izvoz funkcijo. https://usersite.datalab...x6v7l9slT8zw+5Dq1JgMPw==
|
|
|
|
|
sicer ne uporablja, vendar sem videl, da je mozno izvoziti tabelo v xls, jo tam urediti po željah in jo uvoziti nazaj v PA.
hvala
|
|
|
|
|
borism wrote:sicer ne uporablja, vendar sem videl, da je mozno izvoziti tabelo v xls, jo tam urediti po željah in jo uvoziti nazaj v PA.
hvala hmm... uvoz niti ni tako "simpl" kot je na začetku zgledalo... naredil sem test samo za 1 artikel (niti nisem vnašal vseh podatkov), vendar sem dobil naslednje napake Datoteka "tHE_SetItem.Db" ne obstaja! Datoteka "tHE_SetItemFormula.Db" ne obstaja! Datoteka "tHE_SetItemExtItemSubj.Db" ne obstaja! Datoteka "tHE_SetItemExtItemSubjType.Db" ne obstaja! Datoteka "tHE_SetProdSt.Db" ne obstaja! Datoteka "tHE_SetItemPriceForWrh.Db" ne obstaja! ali je potemtakem sploh možno (oz na enostaven način) pripraviti bazo v xls, jo uvoziti v vtd in jo na tak način prenesti v PA?
|
|
|
|
You have been a member since:: 24/04/2009(UTC) Posts: 332 
|
Najbolj enostavno je kar z SQL stavkom, če vam je to poznano.
|
|
|
|
|
Naredite najprej en izvoz identov tako, da dobite tabelo tHE_setitem.vtd in si oglejte strukturo. Pa uvaža .vtd datoteke... Po uvozu bo zelo verjetno potrebno urejati še RI. Lahko pa se obrnete na partnerja in bo naredil kot pravi sebastijan.
|
|
|
|
|
zaenkrat sem si rekel, da sam probam pogledati, če bo šla zadeva skozi... takih stvari bom imel v bližnji prihodnosti kar veliko... žal ne morem čakati, da bi imel vse te nove idente skupaj zbrane ampak jih bo potrebno vnašati sproti
|
|
|
|
|
Z programčkom Virtual Table Editor pa se lahko odpira izvožene tabele (.vtd datoteka) ftp://ftp.datalab.si/Pro...mi/DL-utils/vtdeditor.7zRI=referenčna integriteta
|
|
|
|
You have been a member since:: 24/04/2009(UTC) Posts: 47
|
Kot ste predlagali uporabljamo za množično popravljanje ali dodajanje identov funkcijo Uvoz/Izvoz identov v Administratorski konzoli (+VTE, +Excel).
Na težavo smo naleteli, ko smo želeli izvoziti, popraviti in ponovno uvoziti večvrstični vnos v Teh. postopku oz. Sliko. Za ta dva polja ta postopek ne deluje ustrezno.
Kako naj rešimo omenjeno težavo?
Sliko bi želel izvoziti in jo ponovno uvoziti v primerih, ko moram podvojiti in nekoliko popraviti večjo količino identov. Tehnološki postopek pa moram večkrat popravljati za večjo količino identov.
Hvala.
|
|
|
|
Rank: DL Partner
You have been a member since:: 24/04/2009(UTC) Posts: 51
|
Žal se polja tipa blob ne dajo tako ensotavno izvažat in pa uvažat. če velikokrat izvažate slike in jih uvažate je bolje, da si jih shranite v tabeli v bazi.
Primer sharnjavanja celotne tabele:
SQL: select * into the_SetIte060711 from the_setitem
OracLe: Create table the_SetIte060711 as select * from the_setitem
|
|
|
|
Forum Jump
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.
Orange-Grey Theme Created by Ingo Herbote (WatchersNET.de)Powered by YAF 1.9.6.1 Under DNN |
YAF © 2003-2025, Yet Another Forum.NETThis page was generated in 0,549 seconds.