Новости

31
PANTHEON конференција: Дигитализација 2019

Позади нас е уште една успешна PANTHEON конференција која се одржа на 14ти мај во хотел Мериот, Скопје.

23
Задолжителна надградба на верзијата 10.0.15.00

Со секоја нова верзија на програмот се додаваат нови чекори за надградба кои ја зголемуваат големината на датотеките за надградба. Нема потреба за новите корисници на понови верзии да ги преземаат чекорите за надградба од постарите верзии.

19
Пуштена е нова верзија PANTHEON 10.0.15.0!

Почитувани корисници, 

Пуштена е нова верзија PANTHEON 10.0.15.0!

19
Крај на поддршката за Microsoft SQL Server 2008 R2

Во јули 2019 година, Microsoft целосно ќе ја напушти поддршката за Microsoft SQL Server 2008. Даталаб ќе го поддржи SQL Server 2008 R2 до 31 декември 2019 година. По тој датум Даталаб повеќе нема да го развива, тестира и автоматизира решението во оваа верзија на SQL Server.

21
Microsoft SQL Server Collations и PANTHEON

Collation на Microsoft SQL server ја одредува кодната страна на сочуваните не-Unicode податоци и ја одредува споредбата и сортирањето на текстуалните податоци.

20
Пуштена е нова верзија PANTHEON 10.0.14.20!

Почитувани корисници, 

Пуштена е нова верзија PANTHEON 10.0.14.20!

06
Пуштена е нова верзија PANTHEON 10.0.14.10!

Почитувани корисници, 

Пуштена е нова верзија PANTHEON 10.0.14.10!

15
Почитувани корисници,  Пуштена е нова верзија PANTHEON 10.0.14.0 !
Важни промени кои се вклучени во надградбата на оваа верзија се: - промена на видот на полиња во примарните клучеви од char во varchar, - можнос...
15
Пуштена е нова верзија PANTHEON 10.0.14.0 !

Почитувани корисници,

Пуштена е нова верзија PANTHEON 10.0.14.0 !

25
Пуштена е нова верзија PANTHEON 10.0.13.20!

Почитувани корисници,

Пуштена е нова верзија PANTHEON 10.0.13.20!

22
Подесувања за пресметка на плата 2019

Почитувани,

Во прилог ви го доставуваме упатството за: „Подесувања за пресметка на плата 2019“.

14
Пуштена е нова верзија PANTHEON 10.0.13.00!

Почитувани корисници,

Пуштена е нова верзија PANTHEON 10.0.13.00!

14
Повеќе можности за поставување добиваат корисниците на Pantheon на SQL серверот

Во верзијата 10.0.13.00 на Pantheon е овозможено да ги намалите одредените права на одредени корисници на MSSQL серверот или база. Досега, сите корисници се базираа на стандардните "сопственици" (db_owner). Стандардно тие можат да бидат поставени на "Корисници со права за читање / запишување / извршување" (Reader / Writer / Executer):

14
Верзијата 10.0.13.00 ја чекавме подолго време поради промената на текстуалните полиња

Во подготовката на верзијата 10.0.13.00 извршивме "чистење на базата". Нерационалната употреба на полињата со знаци, по должина (над 5), кои заземаа многу неочекуван простор, ги заменивме со текстуални полиња кои се поекономични и заземаат само онолку простор колку што е потребно. Во исто време, исто така, се направи отстранување на прекумерни простори во овие конвертирани полиња.

22
​Пуштена е нова верзија PANTHEON 10.0.12.30!

Почитувани корисници,

​Пуштена е нова верзија PANTHEON 10.0.12.30!

15
Нестрпливо го очекуваме 55.000-от корисник!

Нестрпливо го очекуваме 55.000-от корисник!

26
​Пуштена е нова верзија PANTHEON 10.0.12.20!

Почитувани корисници,

​Пуштена е нова верзија PANTHEON 10.0.12.20!

23
PANTHEON Конектор Лиценци-Верификација

Конектор лиценците, кои се задолжителни за екстерните решенија кои се поврзуваат со Даталаб датабазата, беа имплементирани при промената на лиценци во Април 2015.

22
Известување за PANTHEON конектор лиценци!

Драги корисници на PANTHEON!

Во денешниот деловен свет, сите ние се стремиме да ја поедноставиме и максимизираме автоматизацијата на деловните процеси. Со цел да се постигне ова, често е неопходно меѓусебно да се поврзат различни системи односно апликации.

10
​Пуштена е нова верзија PANTHEON 10.0.12.10!
Почитувани корисници, ​Пуштена е нова верзија PANTHEON 10.0.12.10! 54295 - Show Onyl Item Categories Listed for Doc. Type adn no Active Cha...
Page 1 of 18First   Previous   [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Next   Last   

Add Content...