Forum

Dobrodošli na forum PANTHEON uporabniških strani.
ratko
#1 Objavljeno : 09 November 2010 02:59:59(UTC)
ratko

Stopnja: PA User

Pridružen(a): 16/12/2009(UTC)
Objave: 98

Pozdrav svima,
pantheon, vjerujem da to sada svi znaju, poslednjih nekoliko build-ova uzasno sporo radi, svaki put ocekujem bice bolje, ali ono je sve sporije i sporije iz build-a u build...trenutno koristim 554980 i ne znam vise sta da radim, ono sto je najvaznije, a po meni i najjednostavnija operacija za sam pantheon, a to je unos robe i prodaja robe (POS) to kod mene i radi sporo, uzasno sporo, 10x sporije nego prije, sve ostalo sto ja koristim radim normalno....ne znam kako i zasto je usporilo, ali izgleda da je problem jedan od build-ova, sve je usporio, ali ni novi to nisu popravili...

Danas sam pokusao da nadogradim na poslednji build, a to je 555002 i poslije sat vremena morao sam odustati jer stane na jednom dijelu i tada sql uzima 50%cpu i dalje ne ide, za status pise:
tabela: tHE_Move
status: Kreiranje i popunjavanje zadanih vrijednosti
dodavanje: 100%
tabele: 18%

pokusao sam i sa 555001 i desava se potpuno isto...

Nadogradnja je inace trajala 15-ak minuta, zajedno sa download-om sa vasih ftp servera, a sada nije mogao da zavrsi ni za sat vremena...to neka nova procedura?

Takodje, interesuje me da li uz bazu od 1.3GB (mdf fajl) log fajl (ldf) treba da bude 5.2GB? Da li mozda to moze da uspori rad? Ali opet napominjem, uz uslov da recimo log fajl za 10 dana nije porastao sa 1GB na 5GB, nije moguce da poslije nadogradnje bas ovoliko uspori, jedino ako je sama nadogradnja uzrok nenormalnog rasta log fajla...

Molim za neki odgovor vezano za ove probleme....

Hvala.

P.S. pantheon tek uz 10x stabilniji i brzi rad moze da se zove nekim dobrim programom, ima milion funkcija, ali sve je to dzaba ako neke osnovne stvari ne rade kako treba, izgleda mi kao da je kod pisan po principu ubaci sve moguce funkcije na bilo koji nacin, a poslije cemo godinama da radimo na stabilnosti i brzini rada i MOZDA cemo da to sredimo...jedna od veoma ociglednih stvari, koju ste vjerujem svi primjetili i koja kod ostalih programa (ako rade normalno) jednostavno ne postoji je kada se pusti da pantheon nesto radi njega jednostavno bez ctrl+alt+del nije moguce prekinuti u tom radu, ako otvoris bilo koji drugi prozor, u tom trenutku, nije se moguce vratiti na prozor pantheon-a...ne postoji dugme STOP, CANCEL i sl., a i da postoji i gdje postoji u tom trenutku kao da ga nema jer za sam windows status programa je NOT RESPONDING...koristio sam mnoge programe, ali to nisam primjetio da se desava ako taj program radi normalno....

Vec sam nekoliko puta rekao ljudima iz datalab-a, a i ljudima koji instaliraju pantheon i odrzavaju, OVO NIJE NEKI PROGRAM OD 10KM pa da se gleda kroz prste za ovakve propuste, ovo je veoma skup program i namjena mu je veoma ozbiljna, a samo meni je, u protekle 2g uzeo nenormalno mnogo zivaca i napravio puno problema u poslu...vjerujem da ovo nece citati neko ko treba da cita, ali eto da iznesem svoje misljenje, kada bi cijena bila 5x manja ili da je ovo neka glupa igrica ja ne bih nista rekao!
GoranDj
#2 Objavljeno : 10 November 2010 01:13:02(UTC)
GoranDj

Stopnja: Member

Pridružen(a): 10/11/2010(UTC)
Objave: 4

Pozdrav.
Ja sam jos uvijek korisnik starog pantheona :)) 5.0 ali imao sam par loših iskustava sa ldf fajlom tako da mislim da bi mogao biti slican problem. Naime radi se o logu ispisa ili neceg slicnog u Admin konzoli ima Baza podataka - Postavljanje loga promjena (nisam siguran tacno ali tu je negdje) :) Vidi da li ti je ukljucen da snima log ispisa ili neceg slicnog. To zavisno od kolicine ispisa (u mom slucaju) zna blokirati bazu totalno. E sad ako to bude tako prvo odmah iskljuci pa onda zovi datalab da ti kazu kako ces obrisati log jer sam ja zaboravio kako!
Eto toliko, ako nista pokusao sam pomoci!
Puno pozdrava!
ratko
#3 Objavljeno : 10 November 2010 01:28:38(UTC)
ratko

Stopnja: PA User

Pridružen(a): 16/12/2009(UTC)
Objave: 98

Izgleda da je to kod mene iskljuceno, nasap sam "Postavka loga ispisa" i sada tu ima opciju da omogucim log ispisa, ali to nije ukljuceno....

U svakom slucaju hvala na odgovoru...nadam se da ce se javiti i neko iz datalab-a...
RSS vir  Atom Feed
Uporabniki v tej temi
Hitra navigacija  
Ne smete dodajati novih tem.
Ne smete odgovarjati na teme.
Ne smete brisati svojih objav.
Ne smete urejati svojih objav.
Ne smete ustvarjati anket.
Ne smete glasovati v anketah.

Orange-Grey Theme Created by Ingo Herbote (WatchersNET.de)
Poganja {0}, verzija {1} YAF 1.9.6.1 Under DNN | YAF © 2003-2026, Yet Another Forum.NET
Ta stran se je naložila v 0,452 sekunde.