|
|
Usersite
»
UserSite BA
»
Kadrovi
»
Plate
»
LIKVIDATURA - > HALCOM (Admira)
Rank: Datalab
You have been a member since:: 14/08/2009(UTC) Posts: 1
Was thanked: 2 time(s) in 2 post(s)
|
Pozdrav,
kod prebacivanja likvidature u Halcom potrebno je da sva polja uplatnice budu popunjena sa nulama ako nemaju vrijednosti! drugačije ne radi u verziji 15.
možete li mi objasniit kako to podesiti u PA jer smo dasada to radili preko procedure za plate, a za fakture nismo nikako ni radili.. ali da se na radi jedna po jedn auplatnica ručno, nego da to popuni PA
ja nisam našao ništa slično gdje se ovo može napraviti! hića je... :)
LP
|
|
|
|
|
|
You have been a member since:: 14/08/2009(UTC) Posts: 0
Was thanked: 1 time(s) in 1 post(s)
|
ok, ovo je rješenje za polja plate: - identifikacioni broj unosi od glavne filijale a ne od PJ koja ima svoj? - vrsta uplate ostaje nepopunjena ? - vrsta prihoda ok - općina ok - budžetska ok - poz na broj ok
opći nalog: - identifikacioni broj ok - vrsta uplate ostaje nepopunjena ? - vrsta prihoda nepopunjeno ? - općina nepopunjena ? - budžetska nepopunjena ? - poz na broj ok
šta sa ovim?
ili da ja pravim proceduru... neznam kako drugi uopšte rade sa ovim?!?!? nije valjda da svaki nalog ručno dodaju polja koja treba?
LP
|
|
|
|
|
|
|
ok, ok, isprobaćemo i po PJ ako je tako, znam gdje se otvara PJ,
vrrsta uplate je ono jedno polje, tj jedna 0 iza ID broja!
ali ako ste testirali tako, i treba samo poziv onda je u redu, ja sam primijetio da treba poziv, a pošto je on zadnji nisam smjeo da brišem nijedno polje jer sam mislio da sve treba,
onda je ok, idem odmah da isprobam!
LP :)
|
|
|
|
|
|
|
u ŠS kod opštine u porezima i doprinosima ne postoji polje budžetske org! to polje postoji samo kod šifarnika virmana. i nemože se mijenjati za svaki porez i doprinos u opštini.
da li ste mislili da se PJ otvaraju kao kod Kupca prema polju PLATILAC? neznam da ima drugačije otvaranje PJ.
|
|
|
|
|
|
|
i kod opštih naloga u NLB imaju potrebu za unosom budžetske org (koja je skoro uvijek ista) kako to napraviti
|
|
|
|
|
|
|
Poz Admira, hvala na ovako detaljnim info! ja znam da nekad znam biti naporan, jer nemam vremena da sve pretražujem šta ste promijenili dok mi ne zatreba, a nismo ni imali nešto slično što sada ima u 5001-2 ¨Šta je novo¨ itd - to nam je davno trebalo!!!! Naročito video uz to sve, on je bolji od bilo kakvog pisanog uputstva!!
Ovo sam sve pronašao što si mi javila i sada je ok, moraš priznati da je ovo sve odskora, ili ako nije onda ja nisam koristio - no dobro, bitno je da sve sada radi...
Učitao sam virmane iz plate PLO (JP) i iz fakture LIO (OPŠ) bez problema!!!!!! i mogu komotno sada ukinuti onu svoju proceduru od prije 2-3 godine kojom sam popunjavao sva ta polja!
čestitim!
MS
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Pozdrav Smajić,
Prilikom izvoza nova verzija HALCOM, zahtjeva popunjena polja odnosno šifre budžetske ofrganizacije kod JP i popunjena polja/kućice Poziv na broj. Ovo prvo ćete uraditi tako, da na Opštinu u ŠS kod doprinosa unesete šifre Budžetske org, 7 cifara, ako nemaju to, inače ne unose, unestie sve 0, dakle 7 nula. To morate kod svih doprinosa i poreza koji vam se javljaju u obračunu na svim opštinama/kantonima, odakle su zaposleni + sjediste firme. Ovo drugo Poziv na broj, možete riješiti na slijedeci način: - kod JP (porez i doprinosi) unesete u AK Poreski broj od 8 cifara, ako ga nemaju, unesete 8 nula, i u Šifrantu doprinosa kod svih doprinosa i poreza izaberete opciju Poreski broj. - kod opštih naloga, kako za platnu tako i običnu likvidaturu, kod Primatelja, u polje Poziv na broj unesi ili broj ako ga ima, ili sve 0. npr. ako je primatelj Raiffeisen banka u panel Računi u polje Poziv unesite ili broj ili 8 nula. Kod plata u slučaju kad je kreiranje virmana P - Za radnika, na radniku u polje Poziv na panelu Računi unesete broj ili sve 0. Kod kredita, isto u polju Poziv unesete ili 0 ili Poziv na broj. Iz iskustva znam da se poziv na broj kredita unosi u svrhu pored imena, tako da vam je bolje da ovdje unosite 0, da se ne duplaju podaci.
Lp, Admira
|
|
|
|
|
|
|
ne, ništa ne popunjavaju ručno. *plate: - ID moze i od PJ, potrebno je samo da na PJ unesete pravilan ID broj PJ i sve postavke koje su potrebne za vođenje po PJ, ako ne znate, slaću vam. - šta mislite pod vrsta uplate? *opći nalog: - vrsta uplate, isto pitanje? - testirala sam izvoz u HALCOM (preko NLB banke) za opći nalog, ne traze popunjena ova polja vrstu prihoda, šifru budžetske niti šifru općine, samo Poziv na broj.
Lp
|
|
|
|
|
|
|
Pozdrav Smajić,
To je polje ex.ŽR2, sada se zove BO, šifranta nema, kucaš ručno 7 cifara pored svakog doprinosa i poreza na opštini i kantonu, ili šifru ili 7 nula. (slika sbo) PJ se otvaraju na panelu ODJEL, i tu se označi kvačica da je PJ, unesete opštinu sjedišta, Poreski broj 8 cifara ili 8 nula, ako nemaju poreski broj, reg br. za M4, ako treba im. (slika pj) ID broj PJ unesete na panelu Osnovni podaci. Kreirate odjel, koji dodijelite toj PJ. (slika opj) Zatim kod radnika u PM/Parametri za izračun plata morate dodijeliti u polju Odjel, taj kreirani odjel.
Molim te pošalji mi grešku koju javlja, tj. poruku gdje trazi šifru budžetske org. kod opštih naloga, jer prilikom uvoza nisam imala tih problema, osim sto je trazilo polje Poziv na broj, a šifru budž. org. samo mi je trazilo kod doprinosa i poreza. Hvala.
Lp
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Nisi naporan, uopće. To nam je posao, tvoj da pitaš, kad nesto zatreba, ja da odg. :) Nije bas ovo novo, od prošle godine, početkom, ali nema veze, ako nisi upućen, nije trebalo do sada. Slala sam ja obavijest i upustva partnerima, ubijeđena sam bila da sam i tebi. Bitno je da je sada sve ok, i da je prošlo, drago mi čuti. sada smo uveli praksu,da za sve novine snimamo video upustva, tako da ce vam biti lakše, i biće te upućeniji.
Hvala.
Lp
|
|
|
|
|
|
Usersite
»
UserSite BA
»
Kadrovi
»
Plate
»
LIKVIDATURA - > HALCOM (Admira)
Forum Jump
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.
Orange-Grey Theme Created by Ingo Herbote (WatchersNET.de)Powered by YAF 1.9.6.1 Under DNN | YAF © 2003-2026, Yet Another Forum.NETThis page was generated in 0,702 seconds.
|
|
|