Форум

Welcome Guest! To enable all features please try to register or login.
HD_prijavio
#1 Posted: : 16 May 2011 16:52:00(UTC)
HD_prijavio

Rank: Datalab

You have been a member since:: 14/08/2009(UTC)
Objave: 1

Was thanked: 2 time(s) in 2 post(s)
Prilikom kreiranja novih baza ne povlači mi 2 korisnika.

Kada ih aktiviram na datim bazama, ne povuče autorizacije tih korisnika, već moram ulaziti u svaku bazu pojedinačno i dodavati autorizacije.
HD_odgovorio
#2 Posted: : 16 May 2011 16:52:00(UTC)
HD_odgovorio

Objave: 0

Was thanked: 1 time(s) in 1 post(s)
Pozdrav,

molim više info, pomogle bi i slike.
Dakle, kreiraš iz postojeće baze novu bazu, npr. na postojećoj bazi je 10 korisnika, na na novoj ih bude 8?
Ima li nešto specifično kod ta dva korisnika? Molim vas za slike iz AK za te korisnike (prozor od korisnika).
HD_odgovorio
#3 Posted: : 16 May 2011 16:52:00(UTC)
HD_odgovorio

Dakle, imam 50 baza. U jednoj, nositelju programa kreiram novog korisnika u AK. I podesim mu autorizacije.

1. Ne kreira korisnika u ostalim bazama jer ga ne kreira kao subjekt u šifrantu subjekata. Kada čarobnjakom prenesem subjekt (korisnika) u ostale baze, mogu aktivirati korisnika na ostalim bazama.

2.Međutim ne povuče mi autorizacije, već mi ih kreira sa autorizacijama - ništavno. Dakle, autorizacije mi ostanu podešene samo u bazi u kojoj sam originalno kreirao korisnika. U ostalim bazama je ništavno.
HD_odgovorio
#4 Posted: : 16 May 2011 16:52:00(UTC)
HD_odgovorio

3. Nakon što sam podesio korisnika u svim bazama, autorizacije i sve (radio sam ručno) dešava se slijedeće:

Prilikom kreiranja novog poduzeća, tog korisnika mi ne kreira na novim poduzećima. Dakle, povuče stare korisnike (njih 8) a one koje sam kreirao na verziji 5103 (njih 2) mi ne povlači te ih opet moram prenositi kao subjekte u šifrant subjekata i aktivirati na bazama te podesiti autorizacije.
HD_odgovorio
#5 Posted: : 16 May 2011 16:52:00(UTC)
HD_odgovorio

Pozdrav,

Točka 2 . - da ne povuće autorizacije - uspio sam ponoviti - provjerit ćemo zašto.

Točka 3. - mislim da je problem u tome da što se povuće stariji backup te baze na kojoj još nema ta 2 nova korisnika -ovo će se popraviti remarkom 30419 - krajnji rok 28.6. povlačit će se zadnji backup.
Postavljanje poduzeća prvo radi backup baze i zatim iz njega radi restore, u tvom slučaju ne povuće najnoviji backup već stariji. Privremeno rješenje dok se ne realizira remark 30419 pri postavljanu poduzeća možeš izabrati drugi put za `Put do podataka na poslužitelju` u kojem nema starijih backup-a, pa kad se novo poduzeće kreira vratiš na stari put.

HD_odgovorio
#6 Posted: : 16 May 2011 16:52:00(UTC)
HD_odgovorio

Pozdrav,

Za točku 2:
Ako prvo otvoriš subjekta u šifrantu subjekta i preneseš ga u druge baze tada nećeš imati problema sa neprenošenjem autorizacija.
Tada ćeš moći odmah aktivirati korisnika na svim bazama i kod snimanja korisnika (disketa gore) program će te obavijestiti na kojim bazama ćeš ga aktivirati i pitati da li želiš prenjeti autorizacije i autorizacije će se prenjeti.
Također ne moraš ručno namještati autorizacije , već na korisnikovim autorizacijama na predzadnjoj tipci gore u desnom kutu (prije upitnika) imaš mogućnost izvoza i uvoza autorizacija.

Problem u postupku koji ti primjenuješ je u tome što se kod prijenosa subjekta u druga baze `napola` aktivira korisnik pa program ne pita da li će se prenjeti autorizacije kad snimanja korisnika. U vezi toga se još javim da li će se nešto mijenjati.

HD_odgovorio
#7 Posted: : 16 May 2011 16:52:00(UTC)
HD_odgovorio

Pozdrav,

remark 31040, rok izrade 27.12.2010.
Nijme će se omogućiti kod prijenosa subjekta među poduzećima da se kopiraju i autorizacije.

``Šifrant Subjekata - Prijenos subjekta među poduzećima, ako se prenosi korisnik neka se pojavi pitanje o kopiranju autorizacija: Da li želite kopirati autorizacije korisnika na odabrana poduzeća? Ako se odabere `NE`, autorizacije će se nasljediti iz istoimene grupe u drugoj bazi.``

HD_odgovorio
#8 Posted: : 16 May 2011 16:52:00(UTC)
HD_odgovorio

Hvala na odgovoru. I mislio sam da je nešto slično, zanimalo me da nije samo vezano za korisnika u kojem radim.

Hvala za privremeno rješenje, postupit ću tako prilikom otvaranja novih poduzeća.

Naime, znam da SQL backup kreira pod istim imenom datoteke, više backupa. Moguće da onda povlači neki od prijašnjih sa te backup datoteke.

Hvala i LP,
Rss Feed  Atom Feed
Users browsing this topic
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.

Orange-Grey Theme Created by Ingo Herbote (WatchersNET.de)