Usersite
»
UserSite SI
»
Kadri
»
Plače
»
dodatna splošna oljašava-srednja
Rank: Advanced Member
You have been a member since:: 20/02/2011(UTC) Posts: 71
|
kako v pantheonu nastaviš, da ti regres šteje v kvoto dohodnine?
imam primer bruto plačo 850, vzame najvišjo dohodnino, če pa dobiš zraven še 750 bruto regresa, in to v decembru, je to ravno kaplja čez rob, ki ti požre najvišjo olajšavo, in ti pripada srednja.
v PA je možnost , da dodatno olajšavo upoštevaš ali pa ne, jaz bi rada , da mi vzame srednjo- problem je zdaj ker je mesečna plača premajhna, regresa mi pa izgleda ne šteje. (sem ga obračunala samo zato, da bi mi prištel v letni dohodek) v šifrantu vrst dokumentov tudi imam, da prišteje v osnovo dohodnine še osnovo obračuna regres. kaj bi še lahko bilo?
oz, kako naj rešim ta problem, do katerega vem, da bo decembra prišlo.
|
|
|
|
|
|
Rank: Member
You have been a member since:: 25/01/2012(UTC) Posts: 20
|
Pozdravljeni, na vrsti dokumenta za regres (npr. P10-regres naredite na št. dokumenta dvoklik) in nastavite: - način izračuna osnove za dohodnino in davek označite preklopnik: Uporabi povprečno stopnjo zadnje plače - v osnovo dohodnine in davka prištej še osnovo obračuna: tu pa izberite VD, kjer ste obračunali zadnje plače (npr. P00)
Pri regresu lahko stopnjo dohodnine vnesete tudi ročno in sicer pri sami pripravi obračuna regresa v stolpcu Indeksno razmerje (tu vnesete npr. 19,6 in bo upošteval to stopnjo dohodnine). Upam, da sem pravilno razumela vaše vprašanje in da vam bo uspelo nastaviti in pravilno izračunati regres (če boste imeli težave, me lahko tudi pokličete na 041 450 080) Lp, Darja merkač
|
|
|
|
|
|
Usersite
»
UserSite SI
»
Kadri
»
Plače
»
dodatna splošna oljašava-srednja
Forum Jump
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.
Orange-Grey Theme Created by Ingo Herbote (WatchersNET.de)Powered by YAF 1.9.6.1 Under DNN |
YAF © 2003-2026, Yet Another Forum.NETThis page was generated in 0,425 seconds.