Forum

Welcome Guest! To enable all features please try to register or login.
izeta
#1 Posted: : 11 March 2013 15:18:07(UTC)
izeta

Rank: Member

You have been a member since:: 21/04/2011(UTC)
Objave: 7

Imamo problem, ne možemo iz veleprodaje (300) više izdavati fiskalne račune. Pregledom xml file-a je utvrđeno je da Pantheon jednostavno ignoriše postavke tarifnih brojeva i to što su fiskalne šifre uredno upisane?
AZRAKOR
#2 Posted: : 11 March 2013 16:21:08(UTC)
AZRAKOR

Rank: Advanced Member

You have been a member since:: 03/04/2013(UTC)
Objave: 110

Was thanked: 3 time(s) in 3 post(s)
Pozdrav,
koji build je u pitanju? koja fiskalna kasa? kada se javio problem?
Pregledajte i postavke u sifrantu tarifnih brojeva.

Lp

Edited by user 13 March 2013 16:16:18(UTC)  | Reason: Not specified

izeta
#3 Posted: : 13 March 2013 16:51:01(UTC)
izeta

Pozdrav

Hvala na brzoj reakciji, medjutim stvari su se same sredile??!!!

Greškom smo otvorili pogrešnu bazu, kad smo se ponovo logovali na pravu sve je radilo kako treba?? Čudno.

Da ne otvaramo novu temu, pitanje kako da izlistamo iz veleprodaje samo knjigovodstvenu vrstu 700 - usluge?

Hvala unaprijed
AZRAKOR
#4 Posted: : 14 March 2013 10:40:38(UTC)
AZRAKOR

Pozdrav,
ne znam da li sam bas shvatila sta zelite tacno ispisati ali pogledajte ova dva screenshota:
http://screencast.com/t/zcUhexdS
http://screencast.com/t/0EwnHWhztwR

Prva slika pokazuje Roba->Zaliha->Pregleda trenutne zalihe (usluga je u pitanju, meni djeluje ispis bez zalihe kao najpogodniji, svakako pregledajte vrste ispisa sa istim postavkama vrste usluge i skaldista pa odlucite sami koji vam najbolje odgovara)

Druga slika je ispis sifranta artikala. Izaberite ispis kao na slici (morate izbrisati naziv artikla kako bi vam se kompletan sifrant ispisao) i dobit cete pregled usluga, samo sto se ne moze razvrstati po skladistu.

Na uslugama u sifrantu arikala mora biti oznacena knjigovodstvena vrsta USLUGA inace se nece izabrati, isto vazi za skaldiste, usluga se mora voditi na izabranom skladištu.

Lijep pozdrav
izeta
#5 Posted: : 14 March 2013 12:35:10(UTC)
izeta

Hvala na uputama, ovo mi je mnogo pomoglo.
U biti, ja sam htjela da izdvojim odrađene usluge koje fakturišem kroz veleprodaju (300). Potrebno mi je zvog vođenja i kontrole trgovačke knjige. To iz maloprodaje vrlo lako odradim jer imam ispis za npr. kompletan mjesec sa brojevima računa i cijenama,ali ne mogu pronaći i izlistati izvršene i fakturisane usluge koje fakturišem kroz veleprodaju.

Na osnovu vaših uputstava sam našla ispis izvršenih i fakturisanih usluga (700), ali mi program ne izbacuje cijenu usluge, nego samo opis usluge

Do tog ispisa sam došla kroz Roba-Zaliha-Pregled artikala s negativnom zalihom gdje mogu odrediti od kojeg do kojeg datuma da ispišem. U ispisu imam pregled skladišta, šifru i naziv, ali mi nedostaje cijena. Kaka da do toga dođem, da li postoji ta opcija?

Hvala
AZRAKOR
#6 Posted: : 18 March 2013 09:51:24(UTC)
AZRAKOR

Pozdrav,
Prvi prijedlog: Roba-> Obračun izdatih računa-> Obračun računa i razlika u cijeni
http://screencast.com/t/h7qjfiO4wh
Na ovom ispisu mozete vidjeti sve usluge fakturisane sa veleprodajnog skladišta, možete i period odrediti po želji. S tim da ovaj pregled ne pokazuje spisak usluga sa VP skladista, vec samo ono sto je zaista i fakturisano.

Drugi prijedlog (za ispis veleprodajnih cijena, s tim da moraju biti unešene kao takve):
Ispis sifranta artikala sa VP cijenom
http://screencast.com/t/h7qjfiO4wh

Lp
izeta
#7 Posted: : 18 March 2013 11:02:52(UTC)
izeta

Pozdrav,

odlično, puuuno hvala, baš ovo mi je trebalo, odlično

Hvala još jednom
Rss Feed  Atom Feed
Users browsing this topic
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.

Orange-Grey Theme Created by Ingo Herbote (WatchersNET.de)