Rank: Advanced Member
You have been a member since:: 21/12/2011(UTC) Posts: 33
|
Kako se mogu napraviti radni nalozi na osnovu fakturisane robe (jedan RN za jednu izlaznu fakturu ili jedan RN za više faktura) retroaktivno.
Moram napraviti RN za sve napravljene i fakturisane proizvode od 1.1 do 30.6.
Hvala
|
|
|
|
|
|
You have been a member since:: 23/12/2009(UTC) Posts: 53
|
Preko narudžbenice Dugme Dodaj, i dodaš fakture A onda napraviš RN sa dugmetom prenos u RN
|
|
|
|
|
|
|
Uradim preko narudzbenice, ali mi za svaki artikal na fakturi napravi po jedan RN. Kako mogu da objedinim, da napravim jedan RN za cijelu fakturu koja ima npr. 15 stavki.
|
|
|
|
|
|
|
PRENOS U RN --- KVAČICA NA UDRUŽENI PRENOS NARUDŽBI IZBEREŠ SVE NARUDŽBE --- SUMURA ARTIKLE I ZA SVAKI ARTIKL PRAVI RN, TAKO RADI 1 ARTIKL (ILI SUMA 1 ARTIKLA) JE 1 RN ( SAMO JE BITNO DA NAPRAVIŠ PROIZVODNJU SA DATUMIMA KADA SU FAKTURISANI ARTIKLI)
|
|
|
|
|
|
|
kako sam skonto, pravi se radni nalog za svaki proizvod. posto na fakturama imam u prosjeku 20 - 30 proizvoda, a u jendom mjesecu oko 50 faktura sto znaci da cu imati 1000-1500 radnih nalog za jedan mjesec. moze li se ikako napraviti jedan radni nalog za jednu naruzbenicu na kojoj imam 20-30 proizvoda. Kojim se dokumentom može vidjeti koliko je utroseno materijala po osnovu jedne naruzbe ili fakture.
|
|
|
|
|
|
|
Jedino sa svih narudžbenica u toku mjeseca možeš skupiti iste proizvode ( GRUPNA IZRADA RN ) ( znači suma istih proizvoda ) i za njih napraviti RN. Datum izrade RN, mora biti kad je prodan prvi proizvod, da ne bi zaliha išla u minus. Što se tiše ispisa imaš Proizvodnja-Obračun radnih naloga i tu ima Ispisa Obtrčun materijalnih potreba
|
|
|
|
|
|
|
Zasto ne mogu napraviti dodavanje u naruzbnenicu pozicija izlanih faktura (sumarno po artiklima), dok dodavanje svih pozicija pojedinico, radi bez problema?
|
|
|
|
|
|
|
To moraš da pitaš Datalab, Ali kad odabereš Kupca na narudžbenici, sumarno po artiklima radi
|
|
|
|
|
|
You have been a member since:: 03/04/2013(UTC) Posts: 110
Was thanked: 3 time(s) in 3 post(s)
|
Pozdrav, ponavljam, koliko sam primijetila dodavanje sumarno po pozcijama radi normalno. Odgovor na novoj temi https://usersite.datalab...zbu-010.aspx?find=unread
|
|
|
|
|
|
Forum Jump
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.
Orange-Grey Theme Created by Ingo Herbote (WatchersNET.de)Powered by YAF 1.9.6.1 Under DNN |
YAF © 2003-2026, Yet Another Forum.NETThis page was generated in 1,397 seconds.