|
|
Usersite
»
UserSite SI
»
Blago
»
Izdaja
»
Račun brez EOR kode
Rank: Newbie
You have been a member since:: 03/12/2015(UTC) Posts: 8
|
Živjo!
Ravnokar se je zgodilo, da je račun prejel fis. številko računa, čas izdaje ter ZOI in QR kodo. Ni pa dobil EOR kode. To pomeni, da ni bil zares fiskaliziran. Sem preverila ZOI na FURSu in res ni.
Vse zgleda normalno samo EOR ni. Ker želim, da se to res potrdi sem šla v čarovnika in želela s funkcijo fiskaliziraj nefiskalizirane račune to urediti. Pa ga ni našel. Kot da Pantheon misli, da je bil fiskaliziran.
V tej VD se fiskalizirajo vsi računi ne glede na način plačila.
Slučajno kdo ve zakaj oz. kako bi do tega prišlo? Rešitev?
Hvala!
Lp
| It always seems impossible until it's done. |
|
|
|
|
|
Rank: Advanced Member
You have been a member since:: 19/11/2015(UTC) Posts: 32 
|
Tudi pri meni isti primer. Od 10 dokumentov je eden vmes nepopolno fiskaliziran brez EOR kode pa čeprav je nastavljeno da se fiskalizirajo vsi dokumenti. Preko čarovnika ga ni možno naknadno fiskalizirat ker ga program vodi kot fiskaliziranega.
|
|
|
|
|
|
Rank: PA User
You have been a member since:: 19/02/2010(UTC) Posts: 99
|
Zadeva z EOR kodo se mi je zgodila 1x, večkrat pa račun ni "dobil" QR kode, kopija računa brez QR kode pa jo začuda ima.
QR koda me ne skrbi.
SKRBI pa me EOR koda, saj na FURS-u OČITNO in PREVERJENO RAČUN NI FISKALIZIRAN.
Lep "nefiskaliziran" dan.
|
|
|
|
|
|
|
In kaj sedaj? Zakaj Pantheon ne zazna, da je nefiskaliziran in dopusti možnosti, da se fiskalizira sedaj? | It always seems impossible until it's done. |
|
|
|
|
|
You have been a member since:: 24/04/2009(UTC) Posts: 19
|
Tudi pri nas enak primer. En vmesni dokument ni fiskaliziran, nima EOR kode, preko čarovnika ga ne pokaže in ga ni mogoče naknadno fiskalizirat ker ga program vodi kot fiskaliziranega.
Lp, Karmen
|
|
|
|
|
|
You have been a member since:: 19/11/2015(UTC) Posts: 32 
|
Izvirnik napisal: MareSKR  In kaj sedaj? Zakaj Pantheon ne zazna, da je nefiskaliziran in dopusti možnosti, da se fiskalizira sedaj? To je vprašanje za Datalab. Ampak najbrž pretežko za njih ker ni nobenega odgovora. :(
|
|
|
|
|
|
You have been a member since:: 29/02/2012(UTC) Posts: 110  Thanks: 1 times
|
Izvirnik napisal: karmen  Tudi pri nas enak primer. En vmesni dokument ni fiskaliziran, nima EOR kode, preko čarovnika ga ne pokaže in ga ni mogoče naknadno fiskalizirat ker ga program vodi kot fiskaliziranega.
Lp, Karmen
Zdravo Karmen, Včeraj tekom dneva in tudi danes 2016-01-11 se je med 13:37:41.770 in 14:05:36.680 FURS-ova storitev dobesedno "vsipala". Sistem je javljal napako 500. Ker tudi sami ponujamo in izvajamo masovno fiskalizacijo za več strank smo se s omenjenim problemom srečali prvič. Do dosedaj je FURS vračal znane napake, (če gledamo vsebinske) tokrat pa je prišlo do splošne napake celotnega sistema in je WSS storitev od FURS-a javljala napako 500. Ker te napake nismo predvideli, je "predvidevam" tudi DL ni. Rešitev te težave je, da za omenjen dokument v PA za fiskalizacijo ročno vpišete, da je na dokumentu prišlo do napake pri fiskalizaciji. Tako boste lahko ta dokument tudi sami naknadno fizkalizirali. Seveda gre za poseg v podatke na SQL strežniku, in če niste vešči tega, vam omenjen poseg ODSVETUJEM, saj lahko pride pri posegu s strani nepooblaščene osebe do drugih težav. Zaradi tega vam predlagam, da se obrnete na vašega PA skrbnika. Lep pozdrav, Gregor | Softeh d.o.o. www.softeh.si T: +386 (0)2 421 56 70 | F: +386 (0)2 421 56 71 |
|
|
|
|
|
Rank: Member
You have been a member since:: 25/05/2015(UTC) Posts: 21
|
Tudi jaz sem danes naletel na primer, kjer niso bili računi fiskalizirani imajo pa EOR kodo in jih program ne pokaže med nefiskaliziranimi. Po analizi sem ugotovil, da DATALAB pri zbiranju podatkov za nefiskalizirane račune ne preverja ali obstaja EOR koda. V prilogi je spremenjena procedura za zajem podatkov. Mogoče komu koristi - meni je. Še vedno pa ostaja težava, ker potem javi, da računi starejši od današnjega dne ne gredo skozi Edited by user 13 January 2016 08:40:15(UTC)
| Reason: Not specified Handles attachments  pHE_GetFiscalDocumentOverview.txt (4kb) downloaded 24 time(s).You cannot view/download attachments. Try to login or register.
|
|
|
|
|
|
|
Izvirnik napisal: leonborko  Tudi jaz sem danes naletel na primer, kjer niso bili računi fiskalizirani imajo pa EOR kodo in jih program ne pokaže med nefiskaliziranimi.
Po analizi sem ugotovil, da DATALAB pri zbiranju podatkov za nefiskalizirane račune ne preverja ali obstaja EOR koda.
V prilogi je spremenjena procedura za zajem podatkov. Mogoče komu koristi - meni je.
Še vedno pa ostaja težava, ker potem javi, da računi starejši od današnjega dne ne gredo skozi Zdravo Leon, tudi za to obstaja zdravilo. "adTimeDatePrint" lp, Gregor | Softeh d.o.o. www.softeh.si T: +386 (0)2 421 56 70 | F: +386 (0)2 421 56 71 |
|
|
|
|
|
|
Hvala Gregor!
Lih sem bil pred tem, da grem še ta segment analizirat in kot zgleda ne bo treba
|
|
|
|
|
|
|
Izvirnik napisal: Gregor V.  Izvirnik napisal: leonborko  Tudi jaz sem danes naletel na primer, kjer niso bili računi fiskalizirani imajo pa EOR kodo in jih program ne pokaže med nefiskaliziranimi.
Po analizi sem ugotovil, da DATALAB pri zbiranju podatkov za nefiskalizirane račune ne preverja ali obstaja EOR koda.
V prilogi je spremenjena procedura za zajem podatkov. Mogoče komu koristi - meni je.
Še vedno pa ostaja težava, ker potem javi, da računi starejši od današnjega dne ne gredo skozi Zdravo Leon, tudi za to obstaja zdravilo. "adTimeDatePrint" lp, Gregor Če popravim ta datum mi tudi ni fiskalizira.. Zgleda kot, da gre skozi ampak ni EOR kode in ni napake
|
|
|
|
|
|
Rank: DL Partner
You have been a member since:: 24/04/2009(UTC) Posts: 32
|
Dokler boste partnerji in ostali računalniški strokovnjaki sami delali analize delovanja kode v Pantheonu in predvsem sami posegali v kodo in prilagajali sistemske procedure, tako dolgo bo Pantheon takšen kot je: poln napak, počasen in v veliko breme vsem navadnim uporabnikom. Ko boste doumeli da je naloga nas partnerjev analiza pravilnosti delovanja programa in potem posredovanje opaženih napak naprej na Datalab ter urgiranje za njihovo čim hitrejšo odpravo.. potem bo Pantheon mogoče nekoč zaživel in bo postal priljubljen ERP program. Vsa čast in priznanje partnerjem ki se spoznate v vse detajle v Pantheonu ampak če mislite da s predlaganimi spremembami kode kakorkoli pomagate uporabnikom se motite. Uporabniki so zgolj uporabniki programa, ki pričakujejo da program deluje, ne pa da je potrebno vsake toliko časa v njem še kaj preprogramirat. Poseganje v sistemske procedure in kodo je in naj bo naloga zgolj in izključno Datalaba kot avtorja programa in nosilca odgovornosti za pravilno delovanje, ne pa nas partnerjev ali še huje uporabnikov.
Lp Matjaž
|
|
|
|
|
|
|
Izvirnik napisal: MATJAZPEC  Dokler boste partnerji in ostali računalniški strokovnjaki sami delali analize delovanja kode v Pantheonu in predvsem sami posegali v kodo in prilagajali sistemske procedure, tako dolgo bo Pantheon takšen kot je: poln napak, počasen in v veliko breme vsem navadnim uporabnikom. Ko boste doumeli da je naloga nas partnerjev analiza pravilnosti delovanja programa in potem posredovanje opaženih napak naprej na Datalab ter urgiranje za njihovo čim hitrejšo odpravo.. potem bo Pantheon mogoče nekoč zaživel in bo postal priljubljen ERP program. Vsa čast in priznanje partnerjem ki se spoznate v vse detajle v Pantheonu ampak če mislite da s predlaganimi spremembami kode kakorkoli pomagate uporabnikom se motite. Uporabniki so zgolj uporabniki programa, ki pričakujejo da program deluje, ne pa da je potrebno vsake toliko časa v njem še kaj preprogramirat. Poseganje v sistemske procedure in kodo je in naj bo naloga zgolj in izključno Datalaba kot avtorja programa in nosilca odgovornosti za pravilno delovanje, ne pa nas partnerjev ali še huje uporabnikov.
Lp Matjaž Matjaž popolnoma se strinjam, da to ni pravilen način ampak je velikokrat edini način, ker je odzivnost podpore porazna ali je sploh ni
|
|
|
|
|
|
|
Izvirnik napisal: MATJAZPEC  Dokler boste partnerji in ostali računalniški strokovnjaki sami delali analize delovanja kode v Pantheonu in predvsem sami posegali v kodo in prilagajali sistemske procedure, tako dolgo bo Pantheon takšen kot je: poln napak, počasen in v veliko breme vsem navadnim uporabnikom. Ko boste doumeli da je naloga nas partnerjev analiza pravilnosti delovanja programa in potem posredovanje opaženih napak naprej na Datalab ter urgiranje za njihovo čim hitrejšo odpravo.. potem bo Pantheon mogoče nekoč zaživel in bo postal priljubljen ERP program. Vsa čast in priznanje partnerjem ki se spoznate v vse detajle v Pantheonu ampak če mislite da s predlaganimi spremembami kode kakorkoli pomagate uporabnikom se motite. Uporabniki so zgolj uporabniki programa, ki pričakujejo da program deluje, ne pa da je potrebno vsake toliko časa v njem še kaj preprogramirat. Poseganje v sistemske procedure in kodo je in naj bo naloga zgolj in izključno Datalaba kot avtorja programa in nosilca odgovornosti za pravilno delovanje, ne pa nas partnerjev ali še huje uporabnikov. Lp Matjaž Pozdravljen Matjaž, s tabo se popolnoma strinjam, "Pantheon takšen kot je: poln napak, počasen in v veliko breme vsem navadnim uporabnikom. Ko boste doumeli da je naloga nas partnerjev analiza pravilnosti delovanja programa in potem posredovanje opaženih napak naprej na Datalab ter urgiranje za njihovo čim hitrejšo odpravo". Dokler pa se DL na naše prijave ne odziva, glej sliko (in poglej datume)(in ja slika je od danes), pa smo na žalost PRIMORANI, da stvari uredimo raje sami. Kot primer ti posredujem eno izmed prijav, ki smo jo javili in do danes na njo nismo bobili odgovora, deluje pa tudi še ne. Takih in podpobnih prijav imamo precej in jih je precej nekje v stratosferi, zato bi te prosil, dase v bodoče tovrstnih izjav vzdržiš. :) Se pa strinjam, da stranke v končni fazi ne zanima, zakaj nekaj ne deluje. Edited by user 13 January 2016 13:52:56(UTC)
| Reason: Not specified Handles attachments  Primer DL odziva.PNG (49kb) downloaded 30 time(s).You cannot view/download attachments. Try to login or register. | Softeh d.o.o. www.softeh.si T: +386 (0)2 421 56 70 | F: +386 (0)2 421 56 71 |
|
|
|
|
|
Rank: DL Partner
You have been a member since:: 24/04/2009(UTC) Posts: 32
|
Izvirnik napisal: Gregor V.  Izvirnik napisal: MATJAZPEC  Dokler boste partnerji in ostali računalniški strokovnjaki sami delali analize delovanja kode v Pantheonu in predvsem sami posegali v kodo in prilagajali sistemske procedure, tako dolgo bo Pantheon takšen kot je: poln napak, počasen in v veliko breme vsem navadnim uporabnikom. Ko boste doumeli da je naloga nas partnerjev analiza pravilnosti delovanja programa in potem posredovanje opaženih napak naprej na Datalab ter urgiranje za njihovo čim hitrejšo odpravo.. potem bo Pantheon mogoče nekoč zaživel in bo postal priljubljen ERP program. Vsa čast in priznanje partnerjem ki se spoznate v vse detajle v Pantheonu ampak če mislite da s predlaganimi spremembami kode kakorkoli pomagate uporabnikom se motite. Uporabniki so zgolj uporabniki programa, ki pričakujejo da program deluje, ne pa da je potrebno vsake toliko časa v njem še kaj preprogramirat. Poseganje v sistemske procedure in kodo je in naj bo naloga zgolj in izključno Datalaba kot avtorja programa in nosilca odgovornosti za pravilno delovanje, ne pa nas partnerjev ali še huje uporabnikov. Lp Matjaž Pozdravljen Matjaž, s tabo se popolnoma strinjam, "Pantheon takšen kot je: poln napak, počasen in v veliko breme vsem navadnim uporabnikom. Ko boste doumeli da je naloga nas partnerjev analiza pravilnosti delovanja programa in potem posredovanje opaženih napak naprej na Datalab ter urgiranje za njihovo čim hitrejšo odpravo". Dokler pa se DL na naše prijave ne odziva, glej sliko (in poglej datume)(in ja slika je od danes), pa smo na žalost PRIMORANI, da stvari uredimo raje sami. Kot primer ti posredujem eno izmed prijav, ki smo jo javili in do danes na njo nismo bobili odgovora, deluje pa tudi še ne. Takih in podpobnih prijav imamo precej in jih je precej nekje v stratosferi, zato bi te prosil, dase v bodoče tovrstnih izjav vzdržiš. :) Se pa strinjam, da stranke v končni fazi ne zanima, zakaj nekaj ne deluje. Gregor tudi jaz imam iste težave kot ti (in verjetno vsi ostali) ker imam prijave odprte par dni preden dobim kakšen odgovor če ga sploh dobim. Moj namen je samo da končni uporabniki vidijo da nimamo partnerji nekega priviligiranega odnosa z Datalabom ampak da smo v isti situaciji glede podpore kot oni in da masikdaj moramo skoraj čarat da lahko stranke delajo. Kar se pa tiče odpravljanja napak (predvsem s spreminjanem same kode) še pa vedno mislim da to ni rešitev. Dokler se bo to dogajalo Datalab ne bo naredil nič na hitrejši odzivnosti in odpravi napak. Kot partner zagotavljam strankam da bo program ustrezno deloval če so nastavitve ustrezne z navodili, v slučaju napačnega delovanja ali nepopolnih navodil pa kot partner ne morem nosit odgovornosti. Tudi sam sem imel primere da so stranke pritiskale name da spremenim kodo v postopkih in jim prilagodim delovanje. Včasih zaradi napak v delovanju včasih zaradi dodatnih funkcionalnosti. Ampak sem odklonil: tamle imate Datalab, pokličite, pritožite se, imate votebox, glasujte.. Pantheon je takšen kot vidite, deluje tako kot deluje.. če vam ne odgovarja se pritožite, ne plačajte osveževanja, imate konkurenco ki ima mogoče boljšo rešitev.. Sem prepričan, če partnerji ne bi imeli dostopa do kode in Ares postopkov bi danes imeli stabilen, hiter in funkcinalen Pantheon, z res da nekaj tisoč manj uporabniki, mogoče malo višjo ceno osveževanja, ampak s kvalitetno in odzivno podporo iz Datalabove strani. Ja.. in nekateri bi imeli nekaj manj € v žepu. :-)
|
|
|
|
|
|
You have been a member since:: 16/11/2011(UTC) Posts: 18
|
Izvirnik napisal: MATJAZPEC  Dokler boste partnerji in ostali računalniški strokovnjaki sami delali analize delovanja kode v Pantheonu in predvsem sami posegali v kodo in prilagajali sistemske procedure, tako dolgo bo Pantheon takšen kot je: poln napak, počasen in v veliko breme vsem navadnim uporabnikom. Ko boste doumeli da je naloga nas partnerjev analiza pravilnosti delovanja programa in potem posredovanje opaženih napak naprej na Datalab ter urgiranje za njihovo čim hitrejšo odpravo.. potem bo Pantheon mogoče nekoč zaživel in bo postal priljubljen ERP program. Vsa čast in priznanje partnerjem ki se spoznate v vse detajle v Pantheonu ampak če mislite da s predlaganimi spremembami kode kakorkoli pomagate uporabnikom se motite. Uporabniki so zgolj uporabniki programa, ki pričakujejo da program deluje, ne pa da je potrebno vsake toliko časa v njem še kaj preprogramirat. Poseganje v sistemske procedure in kodo je in naj bo naloga zgolj in izključno Datalaba kot avtorja programa in nosilca odgovornosti za pravilno delovanje, ne pa nas partnerjev ali še huje uporabnikov.
Lp Matjaž Se popolnoma strinjam s povedanim., Matjaž!
|
|
|
|
|
|
|
Izvirnik napisal: tplacer  Izvirnik napisal: MATJAZPEC  Dokler boste partnerji in ostali računalniški strokovnjaki sami delali analize delovanja kode v Pantheonu in predvsem sami posegali v kodo in prilagajali sistemske procedure, tako dolgo bo Pantheon takšen kot je: poln napak, počasen in v veliko breme vsem navadnim uporabnikom. Ko boste doumeli da je naloga nas partnerjev analiza pravilnosti delovanja programa in potem posredovanje opaženih napak naprej na Datalab ter urgiranje za njihovo čim hitrejšo odpravo.. potem bo Pantheon mogoče nekoč zaživel in bo postal priljubljen ERP program. Vsa čast in priznanje partnerjem ki se spoznate v vse detajle v Pantheonu ampak če mislite da s predlaganimi spremembami kode kakorkoli pomagate uporabnikom se motite. Uporabniki so zgolj uporabniki programa, ki pričakujejo da program deluje, ne pa da je potrebno vsake toliko časa v njem še kaj preprogramirat. Poseganje v sistemske procedure in kodo je in naj bo naloga zgolj in izključno Datalaba kot avtorja programa in nosilca odgovornosti za pravilno delovanje, ne pa nas partnerjev ali še huje uporabnikov.
Lp Matjaž Se popolnoma strinjam s povedanim., Matjaž! Tom, kje so ti dnevi :)  | Softeh d.o.o. www.softeh.si T: +386 (0)2 421 56 70 | F: +386 (0)2 421 56 71 |
|
|
|
|
|
You have been a member since:: 24/04/2009(UTC) Posts: 84
|
Na žalost te želje ''Sem prepričan, če partnerji ne bi imeli dostopa do kode in Ares postopkov bi danes imeli stabilen, hiter in funkcinalen Pantheon'' nihče drug ne more urediti razen razvoja pri Datalabu. Dosedaj smo šli že čez n tehničnih prilagoditev in samo upamo, da bo zadnja sprememba res vodila v 'normalizirano' delovanje.
|
|
|
|
|
|
Rank: Datalab
You have been a member since:: 24/04/2009(UTC) Posts: 22
|
Pozdravljeni,
izšel je hitri popravek (hitra nadgradnja), ki odpravlja zgoraj omenjeno anomalijo za ANSI in za Pantheon X
LP
|
|
|
|
|
|
|
| It always seems impossible until it's done. |
|
|
|
|
|
Usersite
»
UserSite SI
»
Blago
»
Izdaja
»
Račun brez EOR kode
Forum Jump
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.
Orange-Grey Theme Created by Ingo Herbote (WatchersNET.de)Powered by YAF 1.9.6.1 Under DNN | YAF © 2003-2026, Yet Another Forum.NETThis page was generated in 0,717 seconds.
|
|
|