Forum

Welcome Guest! To enable all features please try to register or login.
Ducan
#1 Posted : 23 March 2016 12:18:53(UTC)
Ducan

Rank: Member

Izvezao sam iz pantheon-a excell datoteku sa predefinisanom strukturom kolona za uvoz.

U kolone ubacio podatke-komplet šifarnik i uvoz odradi uredno, jedino mi neodgovara to što ne mogu predefinisati Maloprodajnu cijenu (AnSalePrice) jer te kolone nema već jedino nakon uvoza da ručno unosim, a to mi je puno posla jer je u pitanju šifarnik od oko 8000 šifri.

Kolone koje se nude su ove ostale prodajne cijene: Prodajna cijena (anRtPrice) Prodajna cijena1 (anWsPrice i anWsPrice2)i njih ako unesem svoju maloprodajnu onda automatski doda PDV i odredi Maloprodajnu cijenu.

Jedino da još u excell-u preračunam neto vrijednosti bez pdv-a pa tako uvezem kako bi maloprodajna bila korektna, ali i tu bi mogao imati problema sa zaokruživanjem.

Također sam koristio i wizard u kojem se iz custom datoteke definiše koji podatak koja kolona sadrži al tu mi nikako ne odradi uvoz (stavljao sam kvačice pored-odmah da napomenem)
poslovna
#2 Posted : 24 March 2016 22:59:15(UTC)
poslovna

Ako ti je PA pravilno podešen onda ćeš maloprodajno skladište voditi po MP cijenama što znači da će se svo računanje uzimati od ove cijene (količine, rabati) a VP cijena će biti praktično informativna.

Kod VP skladišta osnovna cijena je VP cijena tako da na nju ide sva matematika.

Ovo je prvo što bi trebao da imaš u vidu.

A kad je uvoz iz excella:

Ako je, dakle, MP targetirana cijena, onda polje u koje računaš VP cijenu nemoj ništa predhodno računati nego, recimo, u kolonu napomene upišeš MPC a u polje odakle vuče VPC postavi formulu da MCP dijeliš sa 1,17 i to sigurno daje tačnu mp cijenu.
Ducan
#3 Posted : 25 March 2016 10:15:09(UTC)
Ducan

Sve je podešeno kako treba, samo me ovo kod uvoza bunilo, elem u xcell obrazac za uvoz sam ubacio cijene bez PDV-a i sad mi daje ispravnu maloprodajnu, a uvoz odrađen korektno.
Rss Feed  Atom Feed
Users browsing this topic
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.

Orange-Grey Theme Created by Ingo Herbote (WatchersNET.de)