Forum

Dobrodošli na forum PANTHEON uporabniških strani.
COOL
#1 Objavljeno : 09 September 2016 16:20:12(UTC)
COOL

Stopnja: Member

Pridružen(a): 09/04/2014(UTC)
Objave: 28

Prilikom unosa podataka u sistem porezne uprave FBIH a na osnovu eksportovanog xml fajla GIP obrazca PANTHEON verzije 10.0.2.0. program porezne uprave javi grešku da su obrazci sa greškom unutar xml datoteke (XML nije u skladu sa XSD šemom). Dali je neko imao sličnu grešku? Hvala
Ducan
#2 Objavljeno : 14 September 2016 10:09:11(UTC)
Ducan

Pridružen(a): 30/04/2015(UTC)
Objave: 19

Ja sam imao problem na starijim build-u, ali opet ne u svim preduzećima. Mogu Vam preporučiti da skinete ovu zvaničnu aplikaciju PU za generisanje xml obrasca GIP, s tim da iz pantheona izvezete xml obrazac i isti uvezete u aplikaciju PU. Prilikom pokušaja ponovnog exporta u xml, eventualne greške će vam biti prijavljene i obojene plavom bojom, koje onda jednostavno možete ispraviti i exportovati xml obrazac koji ćete dostaviti u PU na CD-u.

Znam da je jednostavninje direktno iz Pantheona ali na ovaj način ćete saznati koja je greška u pitanju i možda je nastala prilikom unosa podataka (unos u personalne mape, vrste obračuna, vrste rada i zarada....)

Link za preuzimanje aplikacije
COOL
#3 Objavljeno : 14 September 2016 11:00:13(UTC)
COOL

Hvala, ali kroz program GIPKO mi javi da je sve OK i nema nikakve greške. Hvala, pokušati ću da idem pojedinačni unos kroz GIPKO pa ću vidjeti o čemu se radi.
LP
COOL
#4 Objavljeno : 15 September 2016 14:48:14(UTC)
COOL

Poštovani. Otkriven je razlog zbog čega aplikacija ne radi.
Aplikacija Pantheon, Built koji je naveden u prvom postu ne može eksportovanjem u xml fajl unijeti u program porezne uprave iz razloga što fali jedan dio koda a koji porezna uprava zahtjeva pri unosu. Naime radi se o polju:
<PeriodOd></PeriodOd>
<PeriodDo></PeriodDo>

a koji treba da dođe ispod svakog polja radnika:
<PoreznaGodina>2016</PoreznaGodina>

pa bi kod svakog radnika KOD izgledao ovako:
......
<PeriodOd></PeriodOd>
<PeriodDo></PeriodDo>
......
Da bi se unijelo ispravno u program ja sam naveo jedan simboličan datum pa je kod mene KOD kod svakog radnika izgledao ovako:
....
<PeriodOd>2016-08-01</PeriodOd>
<PeriodDo>2016-08-31</PeriodDo>
.....

I takav KOD u kompletu unio u sistem porezne uprave i radi sve bez problema te su podaci ispravni.
Molim nadležne iz DATALAB da se pozabave o ovome i testiraju kako mi kasnije nebi imali problema prilikom eksportovanja u NPIS na početku iduće godine.

Hvala
COOL d.o.o.

P.S.
Moguće je jedino da sistem porezne uprave ne omogućava unos GIP obrazaca prije završetka 2016 godine, a mi smo ga ovim kodom (odnosno unosom ovog perioda) mimoišli te unijeli u sistem.

Uredil uporabnik 15 September 2016 14:50:39(UTC)  | Razlog: Ni naveden

edinbijedicDL
#5 Objavljeno : 16 September 2016 13:43:31(UTC)
edinbijedicDL

Pridružen(a): 04/06/2013(UTC)
Objave: 14

Pozdrav,

našao sam dio u tehničkom uputstvu na stranici npis-a koji se odnosi na ova dva polja perioda. Proslijedit ću ovo u razvoj da se ispravi. Hvala što ste nam skrenuli pažnju.

Lp
Edin Bijedić
RSS vir  Atom Feed
Uporabniki v tej temi
Hitra navigacija  
Ne smete dodajati novih tem.
Ne smete odgovarjati na teme.
Ne smete brisati svojih objav.
Ne smete urejati svojih objav.
Ne smete ustvarjati anket.
Ne smete glasovati v anketah.

Orange-Grey Theme Created by Ingo Herbote (WatchersNET.de)
Poganja {0}, verzija {1} YAF 1.9.6.1 Under DNN | YAF © 2003-2025, Yet Another Forum.NET
Ta stran se je naložila v 0,462 sekunde.