Форум

Welcome Guest! To enable all features please try to register or login.
DAVI_DPU
#1 Posted: : 25 March 2019 13:00:07(UTC)
DAVI_DPU

Rank: Advanced Member

You have been a member since:: 18/04/2014(UTC)

Pozdravljeni.
Ali mogoče ve kdo zakaj mi v šifrantu identov in posledično tudi pri vnašanju računov v pantheon na 120 ne pokaže možnosti vnesti ddv stopnjo.(ne morem izbrati nobene stopnje davka) V večini baz imam to vidno. V tej nekaj novih pa ne. Vem da je potrebno verjetno nekaj v nastavitvah nastaviti vendar ne vem kje in kaj.

Prosim za pomoč.
DANROJ
#2 Posted: : 25 March 2019 14:51:09(UTC)
DANROJ

You have been a member since:: 10/09/2014(UTC)

Očitno je podjetje, ki je nosilec licence oz. baze označeno, da ni DDV zavezanec - posledično ni nikjer rubrik za DDV ...
geaplanum
#3 Posted: : 25 March 2019 18:20:40(UTC)
geaplanum

You have been a member since:: 04/08/2012(UTC)

Tudi jaz sem pogrešala DDV stopnje pri družbi, ki ni DDV zavezanec. Ko bo postal DDV zavezanec, bomo pa spet na roke popravljali vse idente. A ni to fino. Itak nam je dolgčas in bo ta zabava dobrodošla. Hvala, Datalab, brez vas ne bi vedela kam s časom.

Edited by user 25 March 2019 18:22:12(UTC)  | Reason: Not specified

DANROJ_01
#4 Posted: : 26 March 2019 07:25:07(UTC)
DANROJ_01

Rank: Newbie

You have been a member since:: 31/10/2013(UTC)

pri tem popravljanju identov si pomagajte z izvozom identov, nato v excelu, kamor vam izvozi, vnesete vse ddv stopnje, tako za nabavo kot prodajo (ker so lahko seveda različni) in potem spet uvozite.... seveda je potreba maksimalna pozornost, da ni kaj narobe …. teoretično pa je postopek, kot sem napisala. za enostavne baze tudi ni težava ...
DANROJ
#5 Posted: : 26 March 2019 08:21:33(UTC)
DANROJ

You have been a member since:: 10/09/2014(UTC)

malce težav, delam na večih bazah in je poteh različno ime na odgovorih …. skratka ….pri tem popravljanju identov si pomagajte z izvozom identov, nato v excelu, kamor vam izvozi, vnesete vse ddv stopnje, tako za nabavo kot prodajo (ker so lahko seveda različni) in potem spet uvozite.... seveda je potreba maksimalna pozornost, da ni kaj narobe …. teoretično pa je postopek, kot sem napisala. za enostavne baze tudi ni težava ...
DAVI_DPU
#6 Posted: : 26 March 2019 08:23:43(UTC)
DAVI_DPU

Ok. To mi je zdaj logično da ni DDV zaradi tega ker ni zavezanec za DDV. Sam zakaj mi pa potem pri vnosu v 110 (OS) obračuna ddv. Jaz vnesem znesek nabave zraven mi še nabije ddv. Stopnje ne morem popravit na NN ker ni vidna.
nanos
#7 Posted: : 26 March 2019 15:39:30(UTC)
nanos

You have been a member since:: 22/02/2013(UTC)

Očitno ste artikel, ki ga izberete pri vnosu v 110 (OS) kopirali iz kakšne druge baze, kjer je bilo podjetje zavezanec za DDV ali pa ste v tej bazi v začetku ob vnosu artiklov (identov) imeli nastavljeno da gre za zavezanca za DDV, kasneje pa ste to spremenili.
Meni se je možnost davka v vseh bazah spet pojavila, ko sem vnesla da je podjetje, ki je nosilec baze zavezanec za DDV. Druga možnost je le še vnos novega artikla, kjer vam ne bo več nagajal prednastavljen davek.
se strinjam da je zelo nespametno narejeno, sploh ko podjetje postane zavezanec za DDV.
DAVI_DPU
#8 Posted: : 27 March 2019 13:47:53(UTC)
DAVI_DPU

Ja sedaj je pa vidno.
Hvala za pomoč.
lp
darjamerkac
#9 Posted: : 27 March 2019 22:39:27(UTC)
darjamerkac

You have been a member since:: 04/01/2012(UTC)

Ko bo podjetje postalo davčni zavezanec, boste na Identu pognali čarovnik in preko njega zamenjali tarifne številke.
Rss Feed  Atom Feed
Users browsing this topic
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.

Orange-Grey Theme Created by Ingo Herbote (WatchersNET.de)