Usersite
»
UserSite BA
»
Postavke
»
Program
»
Parametri pri kreiranju ispisa
Rank: Datalab
You have been a member since:: 14/08/2009(UTC) Objave: 1
Was thanked: 2 time(s) in 2 post(s)
|
molim vas da mi objasnite na koji nacin mogu da pokupim parametre (uslove za kreiranje izvjestaja) iz Pantheona u Fast Report-u prilikom oblikovanja odredjenih izvjestaja. Primjer: - na odredjeni izvjestaj treba da dodam neke podatke koji se trenutno ne nalaze na tom izvjestaju - na izvjestaj dodam dlDB Query u koji dodam svoj T-sql script koji mi iz baze izvlaci podatke koji su mi potrebni - u scriptu moram da postavim WHERE clause koji treba da sadrzi one uslove koji su izabrani na Pantheon formi za poziv izvjestaja (datum od, datum do, skladiste, itd.) Na koji nacin da dodjem do podataka koji su izabrani na formi u Pantheonu
PS. kada je izvjestaju vec dodjeljen neki Report Datasets, svoj dlDB Query sam probao da linkujem sa tim Datasetom preko Master i MasterFields properties-a ali ne ide, posto mi se stalno gubi Master, postaje (Not assigned)
Mogu li za to da iskoristim Datalab funkciju CreateDataset(sql: String): TDataset i kako?
Pozdrav
Mladen Bojic
|
|
|
|
Rank: Datalab
You have been a member since:: 14/08/2009(UTC) Objave: 0
Was thanked: 1 time(s) in 1 post(s)
|
Resio sam ovo kroz Ares :-)
|
|
|
|
Usersite
»
UserSite BA
»
Postavke
»
Program
»
Parametri pri kreiranju ispisa
Forum Jump
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.
Orange-Grey Theme Created by Ingo Herbote (WatchersNET.de)Powered by YAF 1.9.6.1 Under DNN |
YAF © 2003-2025, Yet Another Forum.NETThis page was generated in 0.073 seconds.