Shtimi i një detyrimi pune

Përdorimi i veçorisë Shto/fshi detyrimin e punës në Wizard, mund të shtoni shpejt dhe lehtësisht detyrime pune për rastet kur detyrimet e punës nuk janë futur në Regjistrimet e Mia duke përdorur butonat në krye të Regjistrimeve të Mia, p.sh. kur mungojnë të dhënat për ditët e kaluara.
Ky kapitull tregon se si të futni një detyrim pune për një punonjës.
 |
Përmbledhja e rastit
Personi përgjegjës dëshiron të futë një dalje private gjatë punës për kontrollin mjekësor vjetor për ditën e kaluar, 29 Mars 2023. Kjo bëhet duke përdorur veçorinë Wizard si më poshtë:
- Hapja e dritares Regjistrimet e Mia
- Klikimi i butonit Wizard
- Shtimi i një detyrimi pune
|
1. Hapja e dritares Regjistrimet e Mia
Personi përgjegjës dëshiron të futë një dalje private gjatë orëve të punës për një datë të kaluar përmes veçorisë Wizard në Regjistrimet e Mia.
Për ta bërë këtë, personi përgjegjës zgjedh modulin Personeli dhe nënmodulin Regjistrimet e punës nga menuja kryesore.
Një dritare në tab Regjistrimet e Mia hapet.
2. Klikimi i butonit Wizard
Për të futur detyrimin e dëshiruar të punës, personi përgjegjës klikoni butonin Wizard në linjën e komandës.
Nga lista e rënë, personi përgjegjës zgjedh Shto/fshi detyrimin e punës.

Kjo hap një dritare pop-up ku personi përgjegjës fut detajet e detyrimit të punës.
3. Shtimi i një detyrimi pune
Fusha Punonjësi popullohet automatikisht me përdoruesin aktualisht të kyçur, në këtë rast Dan Drejtori.
Nga lista e rënë, personi përgjegjës zgjedh Tipi i detyrimit, në këtë rast Dalje private.
 |
KËSHILLË
Lista e detyrimeve të punës mund të përcaktohet dhe personalizohet në menunë Parametrat | Regjistrimet e punës | Detyrimet e punës.
|
Këto informacione do të shfaqen në listën e regjistrimeve të punës në tab Regjistrimet e Mia.
Më pas, personi përgjegjës fut orën dhe datën. Më 29 Mars 2023, personi përgjegjës u largua nga puna në 10:00 për ekzaminimin e tij mjekësor vjetor, i cili specifikohet në fushën Fillimi.
Personi përgjegjës u kthye në 12:00, e cila specifikohet në fushën Fund.
 |
KËSHILLË
Në fushën Departamenti, mund të zgjidhni një departament nëse punonjësi ka kryer një detyrim të caktuar pune për një departament tjetër përveç departamentit të tij kryesor të punës dhe nëse kjo duhet të regjistrohet për qëllimin e përgatitjes së pagave në PANTHEON.
|
Finalmente, personi përgjegjës fut manualisht një Shënim: Takimi me mjekun.

Detyrimi i punës i futur ruhet duke klikuar butonin Shto.
Regjistri shfaqet në listën e regjistrimeve të punës, siç tregohet në imazhin më poshtë.