Dodavanje radne obveze

Preko funkcije Čarobnjaci - Dodaj/izbriši radnu obvezu možemo brzo i jednostavno dodati radne obveze u slučaju kada ih ne unosimo u Moju evidenciju koristeći tipke u satu/štoperici, primjerice kada nedostaje unos za protekle dane.
U ovom poglavlju je opisan način unosa radne obveze.
 |
OPIS PRIMJERA
Odgovorna osoba želi unijeti privatni izlazak s radnog mjesta zbog godišnjeg liječničkog pregleda na dan 11.08.2022. To može učiniti koristeći Čarobnjake na sljedeći način:
- Otvaranje prozora Moja evidencija
- Odabir funkcije Čarobnjaci
- Dodavanje radne obveze
|
1. Otvaranje prozora Moja evidencija
Odgovorna osoba želi naknadno unijeti izlazak tijekom radnog vremena, koristeći Čarobnjake u Mojoj evidenciji.
U tu svrhu, u modulu Kadrovi odabere podmodul Evidencija vremena.
Time se otvori prozor na kartici Moja evidencija.
2. Odabir funkcije Čarobnjaci
Kako bi unijela radnu obvezu, odgovorna osoba klikne na gumb Čarobnjaci, koji se nalazi u alatnoj traci.
Sa silaznog popisa odabere mogućnost Dodaj/izbriši radnu obvezu.

Time se otvori prozorčić u koji unosi podatke o radnoj obvezi.
3. Dodavanje radne obveze
Polje Djelatnik se automatski popuni s trenutno prijavljenim korisnikom. U ovom primjeru, odgovorna osoba izrađuje radnu obvezu za djelatnicu: Adela Administrator.
Sa silaznog popisa odabere Vrstu obveze, u ovom primjeru je to: Privatni izlazak.
 |
SAVJET
Popis radnih obveza se može prilagoditi i definirati u izborniku Postavke | Evidencija vremena | Radna zaduženja.
|
Taj podatak će se prikazati u popisu evidencije vremena u kartici Moja evidencija.
Postupak se nastavlja unosom datuma i vremena. Dana 11.08.2022. je djelatnik napustio radno mjesto u 10:00 sati, zbog godišnjeg liječničkog pregleda, što odredi u polju Početak.
Djelatnik se vratio natrag na radno mjesto u 11:30, što odredi u polju Kraj.
 |
SAVJET
U polju Odjel možemo odabrati odjel u kojemu je djelatnik odradio određenu radnu obvezu, a koji je različit od matičnog odjela zaposlenika, što će morati biti zabilježeno u evidenciji zbog obračuna plaće u PANTHEON-u.
|
Ručno upiše Napomenu: Posjet liječniku.

Odgovorna osoba pohrani dodavanje nove radne obveze klikom na gumb Dodaj.
Time se zapis pojavi na popisu evidencije vremena kao što je prikazano na slici.