Kryerja e një detyre (rast përdorimi)

Ky eWorkflow lejon përdoruesit e PANTHEON të komunikojnë, të ridrejtojnë dhe të përcaktojnë detyra në program. Përdoruesit mund të krijojnë detyrat vetë ose shefat ose kolegët e tyre mund të ridrejtojnë detyra tek ata, siç tregohet në këtë rast përdorimi.

|
KËSHILLË
Për më shumë informacion mbi eWorkflow dhe cilësimet e tij, shihni kapitullin Kryerja e detyrës.
|
 |
Përmbledhja e rastit
Personi përgjegjës në Tecta dëshiron që përdoruesi i zgjedhur të kontrollojë saktësinë e të dhënave në dokumentin 23-2410-000001 dhe të konfirmojë dokumentin. Për ta bërë këtë, personi përgjegjës hap dokumentin dhe përdor eWorkflow Kryerja e detyrës për të dërguar një mesazh te përdoruesi, i cili përdoruesi i zgjedhur e merr si një detyrë me një lidhje në dokument. EWorkflow ekzekutohet sipas hapave të mëposhtëm:
- Hapja e detyrës nga barra e formës
- Zgjedhja e përdoruesit përkatës
- Shkruaj mesazhin
- Kryerja e detyrës
- Hapja e dokumentit të lidhur
|
1. Hapja e detyrës nga barra e formës
 |
KËRCËNIM
Pasi të shkarkohet, eWorkflow Kryerja e detyrës është e disponueshme në të gjitha format e PANTHEON.
|
Personi përgjegjës hap dokumentin për transferet midis Magazinës me shumicë dhe Magazinës me pakicë me një ID të 23-2410-000001. Në barën e formës, personi përgjegjës klikoni
(Import/Export të dhënash) butonin dhe zgjedh Kryerja e detyrës.

Detyra fillon të ekzekutohet. Më pas, personi përgjegjës zgjedh përdoruesin te cilit do t'i dërgohet detyra.
2. Zgjedhja e përdoruesit përkatës
Pasi të ekzekutohet detyra, forma Shkruaj një mesazh hapet.
Fusha Dokumenti tregon çelësin e dokumentit nga i cili u fillua eWorkflow.
Në anën e majtë të formës, shfaqet një listë e të gjithë përdoruesve të PANTHEON.

Në fushën e kërkimit mbi listën, personi përgjegjës shkruan "Marc" dhe pastaj klikoni në linjën Marc Manufacture në listë për të specifikuar përdoruesin që do të marrë mesazhin.
Përdoruesi i zgjedhur regjistrohet në fushën nën ID-në e dokumentit.

Më pas, personi përgjegjës shkruan mesazhin e dëshiruar.
3. Shkruaj mesazhin
Personi përgjegjës klikoni fushën për hyrjen e tekstit dhe përdor tastierën për të pastruar përmbajtjen e paracaktuar duke përdorur Backspace ose Delete çelësat.
Më pas, personi përgjegjës shkruan mesazhin e dëshiruar për përdoruesin: "Ju lutem kontrolloni që të dhënat janë të sakta dhe konfirmoni transferimin."
Duke klikuar butonin Miratuar , personi përgjegjës dërgon mesazhin e konfirmuar te përdoruesi i zgjedhur.

Tani, eWorkflow do të vazhdojë të ekzekutohet me përdoruesin e zgjedhur.
4. Kryerja e detyrës
Mesazhi shfaqet te përdoruesi i zgjedhur në Detyrat (Detyrat) form.
Forma mund të hapet nga Cilësimet | Dokumentacioni | Detyrat menyja ose duke klikuar butonin Detyrat në këndin e sipërm të djathtë të dritares së programit.
Në listë, personi përgjegjës klikoni linjën me titullin Mesazhi i marrë.
Në Skedari në fund të dritares, personi përgjegjës mund të shohë detajet e eWorkflow.

Në listë, personi përgjegjës kontrollon kutinë Marko për linjën e zgjedhur dhe ekzekuton detyrën duke klikuar butonin Ekzekuto butonin.
Forma Mesazhi i marrë hapet, duke treguar mesazhin dhe ID-në e dokumentit.

Më pas, personi përgjegjës hap dokumentin e lidhur.
5. Hapja e dokumentit të lidhur
Duke klikuar dy herë ID-në e dokumentit në Fushën e Dokumentit hapet forma 2410 – Transferimi me shumicë -> Materiale Whs. dhe dokumenti me ID-në 23-2410-000001.
Një banner detyre të verdhë me mesazhin dhe butonat për konfirmim dhe ridrejtim shfaqet në formë.

Pasi të jetë bërë gjithçka e nevojshme në lidhje me detyrën, personi përgjegjës klikoni butonin Miratuar butonin.
Forma mbyllet dhe eWorkflow përfundon.
 |
KËSHILLË
Duke klikuar butonin Ridrejto kthen përdoruesin në hapin e parë të eWorkflow, ku përdoruesi mund të zgjedhë marrësin dhe të shkruajë një mesazh të ri për të ridrejtuar eWorkflow te një përdorues tjetër nëse është e nevojshme.
|