Rregullat për dokumentet

Në rregullat për dokumentet, mund të specifikoni llojin e dokumentit të paracaktuar për modulin Dokumentet dhe Detyrat. Zgjedhja e një lloji dokumenti të paracaktuar lejon hyrje më të shpejtë të të dhënave. Programi gjithashtu ju lejon të zgjidhni klasifikimin e paracaktuar për dokumentin. Rregullat për dokumentet në PANTHEON Web Light mund të aksesohen në skedën Dokumentacioni në modul Rregullat.
Kjo kapitull tregon se si të konfiguroni dokumentet për modulin Dokumentet dhe Detyrat në PANTHEON Web Light.
 |
KËSHILLË
Për më shumë informacion mbi rregullat për dokumentet, shihni kapitullin Dokumentacioni.
|
 |
Përmbledhja e rastit
Për të aceleruar procesin e biznesit, personi përgjegjës dëshiron të vendosë dokumentin e paracaktuar dhe klasifikimin e paracaktuar për modulin Dokumentet dhe Detyrat. Në rregullat për dokumentet, personi përgjegjës zgjedh dokumentin dhe klasifikimin e dëshiruar të paracaktuar. Kjo bëhet si më poshtë:
- Hapja e rregullave për dokumentet
- Zgjedhja e llojit të dokumentit të paracaktuar
- Zgjedhja e llojit të klasifikimit të paracaktuar
|
1. Hapja e rregullave për dokumentet
Personi përgjegjës dëshiron të hapë rregullat për dokumentet.
Për të hapur rregullat për dokumentet, personi përgjegjës zgjedh modul Rregullat dhe skedën Dokumentacioni.

Një dritare bosh për përcaktimin e rregullave të paracaktuara hapet.
 |
KËRCËNIM
Rregullat e paracaktuara ruhen në nivelin e përdoruesit. Çdo përdorues mund të ketë rregullat e tij të llojit të dokumentit të paracaktuar.
|

2. Zgjedhja e llojit të dokumentit të paracaktuar
Personi përgjegjës dëshiron të zgjedhë DMS0 - Dokument si dokumentin e paracaktuar.
Nga lista e rënë në fushën Tipi i dokumentit, personi përgjegjës zgjedh DMS0 - Dokument.

3. Zgjedhja e llojit të klasifikimit të paracaktuar
Personi përgjegjës dëshiron të vendosë klasifikimin e paracaktuar në 250 - Računi (prejeti, izdani, interni) në dokumentacionin për krijimin e tyre.
Nga lista e rënë në fushën Klasifikimi, personi përgjegjës zgjedh 250 - Računi (prejeti, izdani, interni) në dokumentacionin për krijimin e tyre (Faturat (e pranuara, të lëshuara, të brendshme) dhe dokumentacioni për krijimin e tyre).

Rregullat e paracaktuara për krijimin e një dokumenti të ri në modul Dokumentet dhe Detyrat tani janë përcaktuar.
Rregullat e paracaktuara për dokumentin mund të modifikohen sipas dëshirës.