Formuar cilësimi i autorizimit të përdoruesit mund të transferohet në grupin
përdoruesve, në të cilin aktualisht i përzgjedhuri i përket, ose njëkohësisht edhe te
çdo anëtar tjetër i këtij grupi (të gjithë përdoruesit në grup).

Zgjidhja:
1. Vetëm në grup: cilësimin e autorizimeve të përzgjedhur aktualisht e kopjojmë VETËM në grupin
përdoruesve, në të cilin i përzgjedhuri i përket. Kështu krijojmë një cilësim të ri të parazgjedhur
të autorizimeve për këtë grup, pa ndikuar në autorizimet e formuara tashmë
të përdoruesve të tjerë në këtë grup. Pra, do të jetë në dispozicion vetëm për
dhënien e autorizimeve për përdoruesit e rinj.
2. Për të gjithë përdoruesit: cilësimin e autorizimeve të përzgjedhur aktualisht e kopjojmë në grupin e përdoruesve
DHE NJËKOHËSISHT edhe te të gjithë përdoruesit e tjerë, në të cilin përfshihet edhe i përzgjedhuri
përdorues. Kështu krijojmë një cilësim të ri të parazgjedhur të autorizimeve për këtë grup
dhe njëkohësisht për të gjithë përdoruesit ekzistues në këtë grup.