Paraqitja e një kërkese për mungesë

Në skedën Kërkesat në Orët e punës përdoruesi mund të paraqesë kërkesa për pushim vjetor, pushim për sëmundje dhe çdo kërkesë tjetër (vonesa në punë, zëvendësimi i turnit, ...). Këto kërkesa mund të monitorohen nga supervizori në PANTHEON Web, i cili mund t'i miratojë ose t'i refuzojë ato.
 |
Këshillë
Informacione më shumë rreth Orëve të punës mund të lexohen në kapitullin e manualit teknik Orët e punës.
|
Ne kemi përgatitur një shembull të paraqitjes së një kërkese për miratimin e pushimit vjetor nga një punonjës dhe miratimin e kërkesës nga supervizori i tij.
1. Hapja e skedës Kërkesat
Personi përgjegjës zgjedh Rekordi i punës.
Pastaj në barin e mjeteve zgjedh Shto Kërkesa butonin.
Një dritare për shqyrtimin e kërkesave hapet.

Vazhdon të shtojë një kërkesë të re.
2. Shtimi i një kërkese të re
Një formular hapet Shto kërkesë.

Superiori / Miratuesi zgjidhet automatikisht.
Në fushën Lloji i kërkesës zgjedh nga lista: Mungesat (pushim, pushim për sëmundje).
Në fushën Lloji i mungesës zgjedh: Pushim vjetor.

Ata futin datën dhe periudhën e pushimit në fushat Fillimi dhe Fund.

Në fushën Komenti shkruan çdo koment për supervizorin.

|
Këshillë
Kërkesat e dërguara gjithashtu mund të shqyrtohen në skedën Kërkesat , ne monitorojmë statusin e tyre, i rendisim dhe i filtrojmë për një shqyrtim më të lehtë. Lexoni më shumë rreth kësaj në kapitullin Shqyrtimi i kërkesave.
|
Me zgjedhjen e butonit Dërgo kërkesa dërgohet për miratim te supervizori, i cili pastaj e përpunon atë.
Në këtë hap, eProcess Paraqitja e kërkesave për mungesa, obligime pune, dhe të tjeranisi në sfond.

Pasuesi tregon miratimin e kërkesës nga supervizori.
3. Miratimi i kërkesës nga supervizori
Supervizori Peter Proizvodnik merr një njoftim për kërkesën e dërguar nga Dušan Delavec përmes emailit (tregohet në imazhin më poshtë).
Për të përpunuar kërkesën, ai hyn në PANTHEON Web.
Ai mund të qasje në kërkesën duke zgjedhur Dokumentet dhe Detyrat | Detyrat në menunë kryesore dhe e gjen atë në listë.
Një opsion më i shpejtë është të klikoni në ikonën
(Detyrat), ku klikimi mbi tekstin e theksuar me blu Link hap kërkesën.

Kërkesa hapet, duke treguar detajet rreth mungesës së kërkuar dhe mesazhin e punonjësit.
Në fushën Komenti i miratuesit ai fut çdo mesazh për punonjësin.
Me klikimin e butonit Mirato ai miraton kërkesën për pushim vjetor.

Vazhdon të shtojë mungesën e punonjësit në orët e punës.
4. Shtimi i mungesës në Orët e punës
Programi automatikisht e drejton atë në modul Burimet Njerëzore | Orët e punës dhe hap asistentin Shto/Fshi Mungesën.
Të dhënat nga kërkesa plotësohen automatikisht në formular, i cili nuk mund të ndryshohet dhe është i shënuar me gri.
Shton një shënim.
Me klikimin e butonit Dërguar ai fut mungesën në Rekordet epunës.

|
Këshillë
Një shembull i shtimit të mungesës duke përdorur asistentin Shto/Fshi Mungesën mund të lexoni në kapitullin Shtimi i një mungese të re.
|
Mesazhi i mëposhtëm shfaqet. Mungesa regjistrohet në orët e punës.

5. Marrja e miratimit të kërkesës
Punonjësi merr një njoftim për miratimin e pushimit.