PANTHEON™ Help

Kategori
 PANTHEON Ndihmë - Mirësevini
[Collapse]PANTHEON
 [Collapse]Udhëzues për PANTHEON
  [Expand]Udhëzues për PANTHEON
  [Expand]Udhëzues për PANTHEON Retail
  [Expand]Udhëzues për PANTHEON Vet
  [Expand]Udhëzues për PANTHEON Bujqësi
 [Collapse]Manualet e Përdoruesve për PANTHEON
  [Collapse]Manuali i Përdoruesit për PANTHEON
   [Collapse]Fillimi
     Fjalor i terma
     Hapat e parë me PANTHEON
    [Collapse]Përdorimi i PANTHEON në Tecta, një kompani fiktive
      Hyrje në Tecta
     [Collapse]Tecta Regjistrat
      [Expand]Artikuj
      [Collapse]Partnerët e biznesit - Subjektet
        Përshkrimi i lëndëve në Tecta
        Hyrja e një klienti
        Hyrja te një furnizues
        Hyrja në një bashki
        Hyrja në një bankë
        Hyrja në një institucion
      [Expand]Stafi
      [Expand]Kalendarët
      [Expand]Prodhimi
      [Expand]Kontabiliteti
      [Expand]Magazinat Tecta
      [Expand]Llojet e dokumenteve
      [Expand]Importimi i regjistrave
     [Expand]Proceset e Biznesit Tecta
     [Expand]Tecta Sales
     [Expand]Tecta Blerja
     [Expand]Tecta Stock
     [Expand]Tecta Prodhimi
     [Expand]Tecta Servicing
     [Expand]Tecta Kontabiliteti dhe Financa
     [Expand]Tecta Personeli dhe Paga
      eBusiness
     [Expand]Tecta Business Analytics
    [Expand]Udhëzime për Sigurimin e Përputhshmërisë së PANTHEON me SAS
    [Expand]PANTHEON Instalimi
    [Expand]PANTHEON Sistemi
    [Expand]PANTHEON Bazat
    [Expand]PANTHEON Ndihmë
    [Expand]Materialet dhe Lëvizjet e Mallrave
    [Expand]Shënjimi i Identifikuesve
    [Expand]Pyetje të shpeshta në lidhje me Pantheon (P.S.)
    [Expand]Arkiv
   [Expand]Manuali i Përdoruesit për eBusiness
   [Expand]Vendosjet
   [Expand]Porositë
   [Expand]Mallrat
   [Expand]Prodhimi
   [Expand]Shërbimi
   [Expand]Ndihmë
   [Expand]Stafi
   [Expand]Financat
   [Expand]Analitika
  [Expand]Manuali i Përdoruesit për PANTHEON Retail
  [Expand]Manuali i përdoruesit për PANTHEON Vet
  [Expand]Manuali i Përdoruesit për PANTHEON Bujqësi
[Collapse]PANTHEON Web
 [Collapse]Udhëzues për PANTHEON Web
  [Expand]Udhëzues për PANTHEON Web Light
  [Expand]Udhëzues për Terminalin Web PANTHEON
  [Expand]Udhëzues për PANTHEON Web Legal
  [Expand]Arkiva e produkteve të vjetra
 [Collapse]Manualet e Përdoruesit për PANTHEON Web
  [Expand]Fillimi PANTHEON Web
  [Expand]Manuali i Përdoruesit për PANTHEON Web Light
  [Expand]Manuali i Përdoruesit për Terminalin Web PANTHEON
  [Expand]Manuali i Përdoruesit për PANTHEON Web Legal
  [Expand]Arkiva e produkteve të vjetra
[Collapse]PANTHEON Granulat
 [Collapse]Udhëzues për Granulat PANTHEON
  [Expand]Granul Personeli
  [Expand]Urdhërat e Udhëtimit Granule
  [Expand]Dokumentet dhe Granula e Detyrave
  [Expand]Dashboard Granule
  [Expand]Porositë B2B Granule
  [Expand]Shërbimi në Terren Granul
  [Expand]Inventari i Aseteve të Paluajtshme
  [Expand]Inventari i Magazinës Granule
 [Collapse]Manualet e Përdoruesit për Granulat PANTHEON
  [Expand]Fillimi
  [Expand]Granula e Personelit
  [Expand]Urdhërat e Udhëtimit Granule
  [Expand]Dokumentet dhe Detyrat Granule
  [Expand]Porositë B2B Granule
  [Expand]Dashboard Granule
  [Expand]Shërbimi në Terren Granul
  [Expand]Inventari i Aseteve të Paluajtshme
  [Expand]Inventari i Magazinës Granule
  [Expand]Arkiv
[Expand]Faqja e Përdoruesit

Load Time: 453,1225 ms
"
  1000002379 | 221999 | 450333 | AI translated
Label

Duke hyrë në një klient

Regjistri i Subjekteve (partnerët e biznesit) në PANTHEON ju lejon të futni të gjitha informacionet e detajuara rreth klientëve dhe furnizuesve, si dhe të dhënat e tjera që ju nevojiten për biznesin tuaj. Kështu, biznesi juaj mund të funksionojë më shpejt dhe me më pak gabime. Ja një shembull se si të krijoni një klient të ri në Subjekte regjistër.

Përmbledhja e Rasteve

Tecta nënshkroi një kontratë shitjeje me një klient të ri të rëndësishëm. Për këtë qëllim, Kreu i Shitjeve me shumicë Sally si personi përgjegjës do të krijojë një ID të re për klientin Camping Park Umag në regjistrin e Subjekteve dhe do të futë të gjitha të dhënat e nevojshme për të siguruar që transaksionet të përpunohen shpejt dhe të dhënat të jenë të aksesueshme për departamentet e shitjeve, blerjeve dhe kontabilitetit. Ajo kryen hapat e mëposhtëm:

1. Krijimi i një ID të re për klientin
  2. Duke futur informacionin e përgjithshëm për klientin
  3. Duke futur informacionin tregtar për klientin
  4. Duke futur informacionin financiar për klientin
  5. Duke futur çmimet e shitjes së kontratës për klientin

1. Krijimi i një ID të re për klientin

Personi përgjegjës së pari krijon një ID të re për klientin Camping Park Umag. Për këtë qëllim, personi përgjegjës hap Subjekte regjistrin, ku të dhënat kryesore për ID-në e re futen si më poshtë:

• Duke klikuar në menunë Settings | Subjekte | Subjekte, hapet një dritare e re Subjekte regjistri, siç tregohet në imazhin më poshtë.
  • Personi përgjegjës klikoni në butonin Fut regjistrintoolbar.
  • Në fushën ID, futet një ID e shkurtër arbitrare e klientit, në këtë rast: CP Umag.
  • Në fushën Emri 2, futet emri i plotë i klientit, në këtë rast: Camping Park Umag
  • Kur krijoni një ID të re, PANTHEON automatikisht kontrollon fushën Aktiv në seksionin Statusi i subjektit.
  • Finalmente, regjistri ruhet duke klikuar në butonin Post edit , i cili ndryshon ngjyrën nga e gjelbër në gri.

KËSHILLË
  1. endifKur futni një ID të re për një entitet biznesi, mund të shkarkoni të dhënat nga databaza Ajpes. Të dhënat janë të disponueshme për Slloveninë, Kroacinë, Bosnjën dhe Serbinë. Për më shumë detaje mbi cilësimet në Panelin e Administratës, shihni kapitullin Subjekte .

2. Mund të kontrolloni vlefshmërinë e një ID subjekti ekzistues duke përdorur databazën Ajpes. Kjo mund të bëhet duke klikuar në butonin Kontrolloni të dhënat me AJPES buton. Për më shumë detaje, shihni kapitullin Kontrollimi i të dhënave – AJPES.

2. Duke futur informacionin e përgjithshëm për klientin

Personi përgjegjës pastaj fut të dhënat e përgjithshme të klientit në panelin GjeneraleSubjekte regjistrit, i cili përfshin: emrin e kompanisë, adresën, numrin e TVSH-së, numrin e regjistrimit dhe të dhëna të tjera, siç tregohet në imazhin më poshtë. Kjo kryhet si më poshtë:

• Në fushën Adresa, futet adresa e kompanisë.
  • Në fushën Kodi postar, zgjidhet një kod postar nga regjistri i Zonave Postare.
KËSHILLË

Nëse Polona si personi përgjegjës dëshiron të përdorë listën e rënë për të zgjedhur një kod postar, i cili nuk është në listë, ajo së pari duhet ta shtojë atë në Regjistrin e Zonave Postare .

• Duke klikuar në fushën Kodi postar, hapet një dritare e re.

• Butoni Fut regjistrin klikohet.

• Të dhënat për kodin e ri postar futen.

• Finalmente, regjistri ruhet duke klikuar në butonin Post edit.endif

KËSHILLË

Mund të shkarkoni Regjistrin e Zonave Postare nga serveri web. Për më shumë informacion mbi procesin e shkarkimit të regjistrit, shihni kapitullin Importimi i regjistrave.

• Personi përgjegjës pastaj fut të dhëna në fushën Vendi, duke zgjedhur Kroacinë nga lista e rënë.
  • Biznesi me klientin e ri do të kryhet si në formë letre ashtu edhe në formë elektronike, kështu që personi përgjegjës zgjedh të dy opsionet në fushën Dokumentet e biznesit, siç tregohet në imazhin më sipër.
  • Personi përgjegjës pastaj plotëson informacionin në fushat Telefoni, URL, E-mail, Kodi i aktivitetit, Numri i TVSH-së, Numri i regjistrimit, siç tregohet në imazhin më sipër.
KËSHILLË

Si një rregull i përgjithshëm për regjistrat: nëse ID që dëshironi të zgjidhni nuk ekziston, shtojeni atë. Për ta bërë këtë, klikoni dy herë në fushën e dëshiruar për të hapur regjistrin përkatës. Në regjistër, mund të shtoni ose të redaktoni ID ekzistuese.

3. Duke futur informacionin tregtar për klientin

Personi përgjegjës pastaj fut të dhëna në panelin KlientiSubjekte regjistrin. Informacioni mbi metodën e shitjes dhe llogaritjen e çmimit, nivelet e çmimeve dhe informacionet e tjera futen, siç tregohet në imazhin më poshtë. Kjo kryhet si më poshtë:

• Në panelin Klienti, personi përgjegjës së pari kontrollon – aktivizon – kutinë e kontrollit Klienti.
  • Pastaj, zbritja e rënë dakord futet në fushën Zbritja maksimale, në këtë rast: 12%.
  • Nga lista e rënë e fushës Monedha, EUR zgjidhet.
  • Për shkak se ky subjekt është një klient kontrate, Prioriteti i dorëzimit është më i larti. Në këtë rast, opsioni 1 - Prioritet i lartë zgjidhet nga lista e rënë.
  • Në fushën Ditët për dorëzim, 5 futet.
  • Mënyra Shitni përmes zgjidhet duke klikuar në Eksport – BE.
  • Pastaj, metoda Llogaritja e çmimit zgjidhet, në këtë rast: Zbritja e kontratës tregohet veçmas.
  • Finalmente, niveli Çmimi që do të zbatohet për dokumentet e shitjes zgjidhet, në këtë rast: Çmimi i shitjes.

KËSHILLË

Paneli Klienti po ashtu lejon të futni të dhëna të tjera përveç të dhënave të futur në këtë rast. Mund të lexoni më shumë rreth mundësive të tjera të futjes së të dhënave në kapitullin Klienti.

4. Duke futur informacionin financiar për klientin

Personi përgjegjës fut të dhëna në nënpanelin Detajet financiare e klientit në Subjekte regjistrin. Këtu, afati i pagesës vendoset dhe kontrolli i kufirit aktivizohet. Kjo kryhet si më poshtë:

• Në fushën Afati i pagesës, numri i ditëve të rënë dakord futet, në këtë rast: 15.
  • Pastaj, opsioni Kontrolloni kufirin aktivizohet duke klikuar në kutinë e kontrollit për të treguar një shenjë kontrolli, siç tregohet në imazhin më poshtë.

KËSHILLË

Për kutinë e kontrollit Kontrolloni kufirin që të funksionojë siç duhet, duhet të bëhet një cilësim përkatës në Panelin e Administratës. Lexoni më shumë rreth konfigurimit në kapitullin Gjenerale.

KËSHILLË

Nënpaneli Detajet financiare e klientit do të tregojë më shumë detaje një herë që kompania ka bërë biznes me klientin. Pastaj, ata mund të ndjekin të dhënat financiare të transaksioneve të biznesit në detaje më të mëdha.

5. Duke futur çmimet e shitjes së kontratës për klientin

Tecta ra dakord me klientin për çmime speciale, për këtë arsye çmimi i rënë dakord futet në nënpanelin Çmimet e Kontratës e klientit në Subjekte regjistrin. Për këtë qëllim, personi përgjegjës fut informacionin siç tregohet në imazhin më poshtë, duke përdorur procedurën e mëposhtme:

• Në tabelën në tabin Subjekte, një rresht i ri shtohet duke klikuar në butonin Fut regjistrin (i shënuar me një arrow në imazh).

• Në fushën Artikulli, një artikull zgjidhet nga lista e rënë.

• Në fushën Tipi, opsioni i çmimit të blerjes zgjidhet nga lista e rënë.

• Në fushën Çmimi, çmimi i rënë dakord i shitjes futet.

• Në fushën Zbritja, zbritja e rënë dakord futet.

• Kontrata ka një datë efektive, kështu që data përkatëse nga kontrata futet në fushën Data nga.

• Finalmente, regjistri ruhet duke klikuar Post edit.

KËSHILLË

Mund të importoni gjithashtu çmimet e kontratës nga Excel. Për më shumë informacion mbi procesin e importit, shihni kapitullin Importimi i një liste çmimesh.

Rate this topic
Was this topic usefull?
Comments
Comment will also bo visible in forum!