Kërkimi në Dokumentacion

Në Dokumentacion, dokumentet shfaqen në një tabelë. Dokumenti i zgjedhur mund të shihet në një parapamje. Ju gjithashtu mund të aksesoni informacion dhe të shtoni lidhje, metadata, skedarë dhe regjistrin e bisedave.
Për të kërkuar më shpejt mes dokumenteve, filtra janë të disponueshëm; filtrat ju mundësojnë të kërkoni sipas periudhës kohore, subjektit, klasifikimit, kutisë hyrëse, metadata, etj. Dokumentet mund të kërkohen gjithashtu duke përdorur renditjen, grupimin dhe filtrimin në tabelën e dokumenteve.
Kapitulli i këtij prezanton opsionet e ndryshme të kërkimit të dokumenteve në Dokumentacion.
Për të kërkuar politikën e sigurimit, personi përgjegjës fillimisht hap formularin e Dokumenteve , duke klikuar Cilësimet | Dokumentacion | Dokumente në menunë.
Më pas, personi përgjegjës fut të dhëna në filtra për të gjetur dokumentin e dëshiruar më shpejt.
Personi përgjegjës klikon fushën Kategoria (Klasifikimi) dhe fut të dhënat kryesore për kërkimin. Në këtë rast, personi përgjegjës kërkon sipas klasifikimit: 661 - Kontrata sigurimi, politika.
Personi përgjegjës kufizon përzgjedhjen në vitin 2021. Për ta bërë këtë, personi përgjegjës fut %2021 në fushën Metadata .
Së fundmi, personi përgjegjës klikon
butonin (Filtro dokumentet) dhe kështu përfundon filtrimin e të dhënave. Programi shfaq një listë dokumentesh sipas filtrave.
Duke klikuar dokumentin e dëshiruar, personi përgjegjës mund të shohë parapamjen e dokumentit në të djathtë.

|
KËSHILLË
- Ashtu siç është prezantuar në shembull, çdo fushë tjetër filtrimi në listën e dokumenteve mund të përdoret: Data nga, deri, Arkivi, Statusi, Kutia postare, Zyrtari dhe Metadata.
- Duke klikuar
(ikonën e lupës) të vendosur pranë fushave të filtrave, hapet një formular Kërko sipas . Ai mundëson përzgjedhjen e disa parametrave njëkohësisht, për të kërkuar në fushën e zgjedhur.
- Shenja përqindje (%) është një karakter kërkimi universal. Për më shumë informacion, shihni kapitullin Karakteret Universale.
|
Në Dokumentacion, personi përgjegjës mund të kërkojë dokumente duke grupuar dokumentet në tabelë.
Për ta bërë këtë, personi përgjegjës klikon me të djathtën në fushën e zgjedhur të tabelës dhe zgjedh komandën Redakto | Grupo sipas kësaj kolone .
Në këtë rast, personi përgjegjës zgjedh grupimin sipas fushës Klasifikimi .

Dokumentet në tabelë grupohen sipas klasifikimeve.

|
KËSHILLË
- Nëse keni bërë një gabim dhe keni zgjedhur fushën e gabuar për grupim, mund të përdorni metodën tërhiq dhe lësho për të hequr fushën nga grupimi.
- E njëjta mundësi ofrohet duke klikuar me të djathtën në fushën, sipas së cilës dokumentet janë grupuar. Nga grupi i komandave, zgjidhni Redakto | Hiq nga grupimi.
- Mund të përdorni gjithashtu opsionin e grupimit me nivele. Në rast se dëshironi të gruponi edhe sipas subjektit brenda Klasifikimit, klikoni dhe tërhiqni emrin e kolonës së dëshiruar (p.sh. Subjekti), pastaj lëshojeni në fushën e grupit primar. Dokumentet renditen fillimisht sipas grupit primar, dhe më pas sipas grupit sekondar.

|
Për të kërkuar dokumentin, personi përgjegjës përdor opsionin e filtrimit dhe renditjes së dokumenteve direkt në tabelë.
Për të filtruar, personi përgjegjës klikon fushën e përzgjedhjes në emrin e kolonës dhe gjen filtrin e dëshiruar në listën rënëse.
Në këtë rast, personi përgjegjës klikon fushën Klasifikimi dhe zgjedh 122 - Kurse profesionale, leksione, seminare, udhëtime studimore, ekskursione.

Për të renditur, personi përgjegjës klikon shigjetën lart/poshtë në fushën e zgjedhur dhe rendit regjistrimet në mënyrë rritëse ose zbritëse.
Në këtë rast, personi përgjegjës rendit regjistrimet sipas fushës Data për të shfaqur dokumentet me datën më të vjetër në krye.

|
KËSHILLË
- Një klikim shtesë në emrin e kolonës kthen renditjen e vlerave në mënyrë rritëse-zbritëse.
- Siç është treguar në rastin, mund të përdorni çdo fushë për të filtruar, ose renditur të dhënat e disponueshme në kolonat e listës së dokumenteve.
|