Dodaj/izbriši radnu obavezu

Preko funkcionalnosti Čarobnjaka - Dodaj/izbriši radnu obavezu možemo brzo i jednostavno dodati nove radne obaveze u primerima kada radne obaveze ne unosimo u Mojoj evidenciji, preko odgovarajućih tastera, na primer kada nedostaje unos za protekli dan.
U ovom poglavlju ćemo vam prikazati unos nove radne obaveze.
 |
OPIS PRIMERA
Odgovorna osoba želi za protekli dan, 11.05.2023, da unese privatni izlaz tokom rada zbog sistematskog zdravstvenog pregleda. To može učiniti pomoću funkcionalnosti u Čarobnjacima, prateći sledeće korake:
- Otvaranje prozora Moja evidencija
- Biranje funkcionalnosti Čarobnjaka
- Dodaj/izbriši radnu obavezu
|
1. Otvaranje prozora Moja evidencija
Odgovorna osoba će naknadno uneti privatni izlaz tokom radnog vremena preko izbora čarobnjaka u Mojoj evidenciji.
U tu svrhu bira modul Kadrovi i podmodul Evidencija vremena.
Otvara se prozor na panelu Moja evidencija.
2. Biranje funkcionalnosti Čarobnjaka
Za unos radne obaveze u redu sa alatima klikne na taster Čarobnjaci.
Iz padajuće liste izabere opciju Dodaj/izbriši radu obavezu.

Otvara se prozor, gde se unose podaci o radnoj obavezi.
3. Dodaj/izbriši radnu obavezu
Polje Zaposleni se automatski popuni trenutno prijavljenim korisnikom. U našem primeru to je: Danko Direktor.
Sa padajuće liste izabere Vrstu obaveze, u našem primeru: Privatni izlaz.
 |
SAVET
Listu radnih obaveza možemo prilagođavati i definisati u Podešavanja | Evidencija vremena | Radne obaveze.
|
Ovaj podatak će se prikazati u listi evidencije vremena u Mojoj evidenciji.
Odgovorna osoba nastavlja sa unosom datuma i vremena. Dana 11.05.2023. je u 10:00 napustila radno mesto radi sistematskog zdravstvenog pregleda, što bira u polju Početak.
Na posao se vratila u 11:30, što označava u polju Kraj.
 |
SAVET
U polju Odeljenje možemo izabrati odeljenje, ukoliko je zaposleni određenu radnu obavezu obavio za drugo odeljenje, koje nije njegovo matično, te ukoliko to mora biti zabeleženo u evidenciji prilikom obračuna plata u PANTHEON-u.
|
Ručno upiše Napomenu: Poseta lekaru.

Dodavanje radne obaveze sačuva klikom na taster Dodaj.
Zapis se pojavi na listi evidencije rada, kao što je prikazano na slici ispod.