Mutați casa de marcat de pe un dispozitiv pe altul
Cum să mutați licența de pe un dispozitiv pe altul
Licențele RARC sunt transferabile între dispozitive. Asta înseamnă că puteți muta licența de pe un dispozitiv (telefon mobil) pe altul (tabletă) și, după un timp, putem muta aceeași licență înapoi pe primul dispozitiv (telefon mobil).
Pentru a face acest lucru, vă rugăm să CITIȚI ACEST MANUAL CU ATENȚIE. În caz de probleme sau lipsă de înțelegere, contactați suportul nostru la pomoc@datalab.si
Rețineți: o licență poate fi utilizată doar pe un singur dispozitiv (vedeți pasul 5: dezactivare și ștergerea aplicației)
În unele cazuri, urmarea acestor pași nu este posibilă (dispozitivul este stricat sau furat; sincronizarea a eșuat etc.) vedeți FAQ sau notele de sub fiecare pas.
Înainte de a muta licența pe alt dispozitiv, închideți casa de marcat (procese/casa de marcat) și actualizați aplicația la cea mai recentă versiune
Iată pașii pe care îi veți urma:
1. închideți casa de marcat
2. sincronizați datele în cloud
3. verificați facturile în backoffice
4. verificați certificatul în backoffice
5. dezactivarea licenței și ștergerea aplicației
6. înregistrarea aplicației pe noul dispozitiv
7. verificarea datelor pe noul dispozitiv
Pasul 1: închidem casa de marcat
Înainte de transferul licenței de pe un dispozitiv pe altul, închideți casa de marcat (procese - închiderea casei de marcat), dacă aceasta este deschisă.
Pasul 2: Sincronizăm datele
Sincronizarea ar trebui să se efectueze deja la închiderea casei de marcat, totuși nu strică să sincronizăm datele de mai multe ori cu cloud-ul. Pe dispozitiv, în aplicația mobilă a casei de marcat, apăsați pe Ultima sincronizare: 
După trimiterea pachetului de sincronizare și transfer, apare mesajul că datele au fost sincronizate cu succes:
Dacă apare mesajul: sincronizarea a eșuat ---> în acest caz, contactați suportul pentru casa de marcat mobilă la pomoc@datalab.si sau la 01 252 89 21
Pasul 3: Verificăm facturile în backoffice
Numărul ultimei facturi de pe casa de marcat trebuie să corespundă cu numărul ultimei facturi din backoffice.
Dacă numărul facturii nu corespunde, încercați o nouă sincronizare și contactați suportul.
Pentru autentificarea în backoffice, urmați instrucțiunile pentru autentificare în backoffice, disponibile și la:
https://goo.gl/EyCh36
Ce este backoffice? Pe scurt: este un portal de unde puteți accesa datele stocate în cloud (pe serverul Telekom).
Mai multe despre backoffice și utilizarea acestuia citiți aici
Pasul 4: verificăm certificatul digital în backoffice
La înregistrarea licenței pe un alt dispozitiv, certificatul digital dedicat este transferat din backoffice pe dispozitiv. În backoffice, sub Consola Administrator / certificat digital, verificăm dacă acesta este instalat cu succes.

Certificatul digital nu este instalat- instalați-l în backoffice conform instrucțiunilor pentru instalarea certificatului digital în backoffice.
Pasul 4.1: Datele pentru înregistrarea licenței
Deoarece suntem deja în backoffice, recomandăm să salvați aici și datele despre licență. Acestea vor fi necesare la înregistrarea pe alt dispozitiv.
Datele se află în Consola Administrator: Date despre companie
Pasul 5: dezactivarea dispozitivului și ștergerea
Pasul 5.1: De ce este necesară dezactivarea?
Prin înregistrarea licenței pe un anumit dispozitiv, am "blocat" această licență. Asta înseamnă că aceeași licență (de exemplu, pentru dispozitivul 2) nu poate fi înregistrată pe alt dispozitiv sau reînregistrată pe același dispozitiv, dacă acest mecanism de securitate nu este eliberat prin procedura descrisă în acest pas. Mecanismul de securitate a fost adăugat pentru a preveni utilizarea accidentală a aceleiași licențe pe mai multe dispozitive (unul dintre motive).
Pasul 5.2 Dezactivarea poate fi efectuată în două moduri:
Reamintim: efectuarea pasului de dezactivare a dispozitivului este foarte simplă, dar utilizarea incorectă a funcției poate avea consecințe grave (numerotarea incorectă a facturilor, amenzi mari din partea inspectorului fiscal). Dezactivarea poate fi efectuată direct din aplicație sau din backoffice. Recomandăm efectuarea prin aplicație, deoarece în același timp are loc și "curățarea datelor". Funcția de dezactivare prin backoffice a fost adăugată deoarece dispozitivele mobile sunt expuse unui risc ridicat de deteriorare și, astfel, încetării bruște a funcționării. În aceste cazuri, dezactivarea prin dispozitivul mobil nu este posibilă.
Pasul 5.2.1: Dezactivarea pe dispozitiv:
Descriere scurtă - dezactivarea dispozitivului se efectuează pe dispozitiv prin apăsarea butonului „Dezactivează” din meniul Setări, fila Licențe. Dacă aveți mai multe dispozitive, notați codul dispozitivului pentru licența pe care doriți să o instalați pe alt dispozitiv.

Pasul 5.2.3: Dezactivarea în backoffice
Cum dezactivăm licența/dispozitivul în backoffice?
Alternativ, dezactivarea se efectuează prin backoffice. După dezactivarea aplicației, sau mai bine înainte de aceasta, ștergeți aplicația de pe acest dispozitiv (recomandat). Este obligatoriu să verificați facturile în backoffice înainte!! (pasul de sincronizare a datelor în backoffice și verificarea numărului facturii)
În backoffice, în Consola Administrator, deschideți fila Dispozitive. Vi se va afișa lista dispozitivelor pe care le utilizați. Faceți clic pe dispozitivul dorit.

În partea dreaptă sunt datele despre dezactivarea dispozitivului:

Faceți clic pe buton
.
Se afișează un avertisment pe care îl confirmați.

Statusul dispozitivului se schimbă din activ în inactiv.
Pasul 6: înregistrarea licenței
După dezactivarea cu succes a licenței, puteți repeta procesul de activare a licenței și o puteți activa pe alt dispozitiv. Primul dispozitiv este întotdeauna dispozitivul administrator.
Licența se activează în același mod în care ați făcut-o prima dată. Datele pentru înregistrare le-ați primit prin poștă/e-mail. Acestea se află și în backoffice, sub Consola Administrator: date despre companie.
Dacă aveți mai multe licențe și activați un alt dispozitiv (al doilea, al treilea etc.), aplicația va solicita codul dispozitivului. Cum să obțineți acest cod, găsiți mai jos sau în capitolul despre instalarea licenței.
Dacă la instalarea din Google Play nu vi s-au cerut permisiuni, setați-le manual în Setări / aplicații / Pantheon RARC / permisiuni.
Acest manual se află la această adresă:
https://usersite.datalab.eu/Wiki/tabid/377/language/ro-RO/Default.aspx?htmlid=1006544
ATENȚIE: Înainte de emiterea facturilor, este obligatoriu să verificați contorul facturilor (sub setări: facturi). Verificați de asemenea sub Procese/ facturi, dacă suntsincronizate . Dacă nu sunt,m ergeți înapoi în Setări Facturi și apăsați butonulreîmprospătare . Procesul va dura puțin. (Pasul 7)
codul dispozitivului
După activarea cu succes a licenței, programul va solicita introducerea codului dispozitivului (când avem mai multe dispozitive). Codul dispozitivului poate fi găsit pe dispozitivul principal al aplicației Pantheon RA/RC (de obicei dispozitivul 1) în meniul „Setări – Licențe”. La apăsarea pe o anumită licență, se afișează numărul fiscal și codul dispozitivului (imaginea din stânga).

În cazul în care nu ne aflăm pe dispozitivul administrator, la apăsarea pe licența dorită va apărea un avertisment că datele despre înregistrare sunt vizibile doar pe dispozitivul principal.
Alternativ, datele despre dispozitive se află și în backoffice.
Pasul 7: verificarea datelor pe noul dispozitiv
În setările "facturi", verificați dacă contorul facturilor este înregistrat corect (numărul ultimei facturi trebuie să corespundă cu factura sincronizată în backoffice).