Konfirmimi i një fature (i thjeshtë)

Konfirmimi i thjeshtë i një fature në PANTHEON Web Light mundësohet nga eWorkflow i paracaktuar. Në kompani të vogla, mund të caktoni miratuesin e paracaktuar të faturës për eWorkflow, që do të thotë se detyrat për futjen e faturës do të hapen për miratuesin pasi personi përgjegjës të ketë skanuar ose importuar faturën në Dokumentacion.
Ky kapitull tregon se si të përdorni eWorkflow Konfirmo faturën (e thjeshtë).
Personi përgjegjës dëshiron të përshpejtojë punën duke përdorur eWorkflow Konfirmo faturën (e thjeshtë).
Para se të përdoret eWorkflow i paracaktuar, ai duhet së pari të transferohet në regjistër duke përdorur Web Service.
Për më shumë informacion se si të transferoni një eWorkflow në PANTHEON Web Light, shihni kapitullin Transferimi i eWorkflow përmes PANTHEON Web Service në PANTHEON Web Light.
Pasi eWorkflow të jetë transferuar, personi përgjegjës mund ta aktivizojë atë.
Personi përgjegjës hap modulin Dokumente dhe Detyra | Dokumente.
Shfaqet një listë e të gjitha dokumenteve. Në shiritin e veglave, personi përgjegjës klikon Dokument i Ri.
Pastaj, personi përgjegjës fillon futjen e faturës së skanuar të marrë.

Në fushën Lloji i dokumentit , personi përgjegjës zgjedh llojin e dëshiruar nga lista rënëse: SKN0 SCAN.
Më pas, personi përgjegjës përcakton klasifikimin e dokumentit. Në fushën Klasifikimi , personi përgjegjës zgjedh: 250 – Faturat (të marra, të lëshuara, të brendshme) dhe dokumentacioni i nevojshëm për krijimin e tyre.
 |
PARALAJMËRIM
Për klasifikimin e zgjedhur, në këtë rast 250 – Faturat (të marra, të lëshuara, të brendshme) dhe dokumentacioni i nevojshëm për krijimin e tyre, eWorkflow Konfirmo faturën (e thjeshtë) duhet të zgjidhet në fushën Workflow në Skema e Klasifikimit. Përndryshe, eWorkflow nuk do të FUNKSIONOJË në sfond.
|
Në fushën Klienti/Paguesi , personi përgjegjës zgjedh furnizuesin, në këtë rast: Post SLO, Ltd.
Më pas, personi përgjegjës fut të dhënat e Përgjithshme të faturës.
Në fushën Data e dokumentit , personi përgjegjës fut datën e krijimit të faturës: 10.5.2023.
Më pas, personi përgjegjës zgjedh Data e afatit të dokumentit (Data e afatit të dokumentit): 18.5.2023.
Në fushën bosh Shënim , personi përgjegjës fut tekstin: Fatura për shërbimet postare Maj 2023.

Tani, personi përgjegjës shton një bashkëngjitje PDF në faturë nga desktopi.
Në skedën Dokumente në anën e djathtë të formularit, personi përgjegjës klikon butonin Shto bashkëngjitje .

Hapet dritarja Windows Explorer, ku personi përgjegjës kërkon dosjen ku ndodhet fatura PDF.

Personi përgjegjës zgjedh skedarin e faturës PDF dhe klikon butonin Hap .
 |
KËSHILLË
Mund të zgjidhni një ose më shumë dokumente njëherësh.
|
Dokumenti ngarkohet në PANTHEON Web Light dhe shfaqet në anën e djathtë të formularit.

Pasi dokumenti PDF të jetë shtuar në PANTHEON Web Light, eWorkflow Konfirmo faturën (e thjeshtë) fillon të funksionojë në sfond.
Personi përgjegjës mund të përgatisë të dhënat për futjen e faturës.
Kur Adele Administrator hyn në PANTHEON Web Light, ajo vëren në shiritin e veglave se ka një detyrë të hapur.
Personi përgjegjës klikon detyrën e hapur Fut të dhëna për futjen e faturës në seksionin Historia e detyrave .
Hapet një dritare bosh e detyrës Fut të dhëna për futjen e faturës .

Personi përgjegjës fut të dhënat e mëposhtme:
- Në fushën Lloji i dokumentit , personi përgjegjës zgjedh llojin e dokumentit që do të krijohet, në këtë rast: 1200 – Fatura për shpenzime.
- Fusha Data plotësohet automatikisht me datën e sotme. Në këtë rast, personi përgjegjës e lë të pandryshuar: 23.5.2025.
- Më pas, personi përgjegjës specifikon subjektin nga i cili është marrë fatura në fushën Subjekti : Pecunia d.o.o.
- Nga lista rënëse e fushës Magazina , personi përgjegjës zgjedh magazinën me të cilën lidhet fatura. Në këtë rast, personi përgjegjës e lë të pandryshuar: LLLOGARITË E KOSTOVE . Nga lista rënëse e fushësDepartamenti
- , personi përgjegjës zgjedh departamentin me të cilin lidhet fatura, në këtë rast: Administrata . Në fushën Komenti , personi përgjegjës fut një koment mbi dokumentin:Ju lutem konfirmoni faturën.
- Pasi të jenë futur të gjitha të dhënat, personi përgjegjës klikon butonin Vazhdo . Kjo përfundon punën që duhej të kryhej nga personi përgjegjës i caktuar. Detyra për futjen e faturës tani është krijuar për personin përgjegjës siç është caktuar në eWorkflow, e cila shfaqet në seksionin
Historia e detyrave . Në këtë rast, personi përgjegjës nga eWorkflow i mësipërm është Adele Administrator.
4. Kontrollimi i detyrës së marrë Ajo klikon

Lidhjen
5. Futja e faturës së re të marrë Adele fillon futjen e të dhënave në formularin

Fatura e re e marrë

Shto artikull , ajo fut »Posta« dhe zgjedh artikullin përkatës nga lista. Në fushën
Sasia , Adele fut "1" dhe shumën neto të faturës së marrë në fushën Çmimi

. Në këtë rast, shuma është: EUR 610,00. Më pas, ajo klikon butonin (Shto artikull në rresht) . Në seksionin
Gjeneral
, Adele fut të dhënat e munguar. Në fushënSeksioni

, ajo zgjedh Administrata .
Në fushën Fatura , Adele kopjon numrin e faturës PDF "2023-12" dhe datën e faturës "10.5.2023". Pasi të jenë futur të gjitha informacionet e përgjithshme, Adele ruan faturën duke klikuar butoninPërfundo
. Skeda Dokumente

hapet automatikisht. 6. Kontrollimi i historikut të detyrave

Në skedën që hapet automatikisht, Adele mund të shohë se të gjitha detyrat janë përfunduar, kush i ka përfunduar dhe kur. eWorkflow ka përfunduar dhe dokumenti tani shfaqet në listën e dokumenteve në skedën Dokumente
Dokumente

Detyra Dokumente dhe detyra Konfirmo faturën (e thjeshtë)