Krijimi i Pagesave
A Urdhri i Pagesës është një nga metodat jo në para që përdoren për të shlyer detyrimet e kompanisë.
më poshtë është një shembull se si të përgatitni një urdhër page në dokumentin e Kreditit të Pranuar.
 |
Paralajmërim
Për të importuar një urdhër page në bankë, është e nevojshme të krijoni urdhrat në formatin e vlefshëm ISO SEPA XML (Slloven), i cili duhet të mbështetet nga të gjitha bankat, sepse ky është standardi, i parashikuar nga politikat e Bashkimit Ekonomik dhe Monetar (EMU) të Bashkimit Evropian.
Për udhëzime se si të përdorni standardet e pagesës ISO SEPA XML dhe ZBSXML, shihni kapitullin SEPA në PANTHEON.
|
Para se të krijoni një urdhër page për pagesën e një kësti, personi përgjegjës duhet të vendosë likuidimin në regjistrin e Llojeve të Dokumenteve, siç tregohet në imazhin më poshtë:

Personi përgjegjës zgjedh modulin Financiar nga menuja, dhe hap Kreditë dhe Qiratë | e Pranuara, duke zgjedhur DKR0/Kreditë e Pranuara llojin e dokumentit të krijuar.

Forma e dokumentit DKR0 – Kreditë e Pranuara shfaqet në ekran. Për të gjetur 22-DKR0-000001 dokumenti specifik, personi përgjegjës përdor butonat e navigimit në shiritin e mjeteve për ta gjetur atë.
Dokumenti i zgjedhur 22-DKR-000001 hapet në ekran.

Dokumenti 22-DKR-000001 ka 24 këste mujore të barabarta.

|
Shënim
Për udhëzime se si të krijoni dokumentin e mësipërm të Kreditit të Pranuar, shihni kapitullin Kredit i Ri i Pranuar.
|
Për të zgjedhur një këst, personi përgjegjës klikoni në skedën e Pagesave. Fushat

e Llogarive dhe fushat LCY popullohen me të dhëna nga regjistri i Llojeve të Dokumenteve (Kreditë e pranuara), siç përshkruhet në seksionin 1 të këtij kapitulli. Të dhënat mund të ndryshohen nëse është e nevojshme. Për llojin e dokumentit të zgjedhur
LI00 nga regjistri i Llojeve të Dokumenteve , të dhënat mbi vlerën e referencës së paracaktuar janë të paracaktuara në vlerat e paracaktuara panel. Në këtë rast, personi përgjegjës manualisht zgjedh
kodin e qëllimit: 77 - Otplata dugorocnih kredita. Personi përgjegjës pozicionon kursorin në linjën e dëshiruar të kësteve dhe klikoni në

Krijo Urdhër Pagesë butonin. Duke klikuar në

Krijo Urdhër Pagesë butonin, personi përgjegjës krijon një lloj dokumenti LI00, në këtë rast 23-LI00-000002. Urdhri i pagesës përmban të dhëna nga dokumenti, dhe të dhëna sipas cilësimeve të llojit të dokumentit të urdhrit të pagesës.
Shënim

|
Ju mund të gjeni udhëzime të detajuara se si të plotësoni regjistrin e
Kreditëve dhe Qirave të Pranuara llojit të dokumentit në një seksion të Manualit Teknik. Shënim
|
 |
Për një përshkrim më të detajuar të të dhënave mbi urdhrin e pagesës, shihni kapitullin
Të Dhënat që Shfaqen në Urdhër Pagesë .Shënim
|
 |
Për një përshkrim më të detajuar, shihni kapitullin
Krijimi i një Urdhri Pagesë .Pas pagesës së këstit, informacioni i pagesës mund të shihet në
|
skedën e Krye , në fushat e Pagesës Totale dhe në tabelën e kësteve në kolonat DATA e Krijimit. dhe Dokumenti i Pagesës :TEMA TË LIDHURA: