Usersite
»
UserSite SI
»
Naročila
»
Naročila kupcev
»
Statusi Naročilo-->DN-->Račun/dobavnica
Stopnja: PA User
Pridružen(a): 24/04/2009(UTC) Objave: 579  Prejete zahvale: 9 krat v 9 objavah
|
Pozdrav.
Imam 3 statuse na naročilih 1-Naročilo,2-Preneseno na DN, 3-Zaključeno. In sedaj lepo izdelam naročilo 10-010-1 in jo prenesem na DN( tukaj sem na dokumentu 601proizvodnja nastavil da se pri prenosu na DN status prestavi na 2) delovni nalog izdelam. Sedaj pa bi rad še to kaj sem dobil iz proizvodnje prenesel na racun/dobavnico npr na dogodek 300. Grem na dogodek 300 odprem novo glavo stisnem dodaj izberem 10-010-1 in prenesem na racun/dobavnico. Kje pa tukaj pri tem prenosu nastavit da se status na naročilu prestavi na 3-Zaključeno?? |
|
|
|
|
|
|
Stopnja: Datalab
Pridružen(a): 24/04/2009(UTC) Objave: 30
|
Za tak primer nastavitev ne obstaja. V razvoj je bila poslana prijava, da se naročilom, ki so v celoti prenešena na račun, avt. dodeli status zaključeno, vendar je bila izboljšava zavrnjena.
|
|
|
|
|
|
|
Da nebom zadeve preveč zakompiliciral me samo zanima kako vzdrževat status naročila pri prenosu npr na izdajo? Pustimo sedaj DN-je ker tam se zadeva še bolj zakomplicira. Stranka naroči izdelaš naročilo 010 greš na dogodek 300( dobavnica) in z gumbom dodaj preneses to naročilo na dobavnico. Kako pol lahko en ki dela samo naročila ve ali je bilo bilo naročilo odpremljeno ? ali je bilo odpremljeno delno, v celoti ....?? V čemu pol obračuni na naročilih, ker ti v takem primeru če hočeš izpisovat po statusih ne koristijo nič ? |
|
|
|
|
|
|
Stopnja: Datalab
Pridružen(a): 24/04/2009(UTC) Objave: 30
|
Ja v takem primeru (če se status ne popravi ročno) nam obračuni ne pomagajo nič. načeloma se da na samih naročilih videti (na panelu povezave), kaj je bilo izdobavljeno in kaj ne. Samo to nekako ni uporabniku prijazen način. Bom še malo polobirala :-)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Stopnja: DL Partner
Pridružen(a): 24/04/2009(UTC) Objave: 82
Prejete zahvale: 2 krat v 1 objavah
|
ali pa se na SQL-u uredi JOB, ki prestavlja statuse
|
|
|
|
|
|
Stopnja: DL Partner
Pridružen(a): 24/04/2009(UTC) Objave: 113
Prejete zahvale: 1 krat v 1 objavah
|
Dobavo lahko spremljate takole: 1. Na samem naročilu dobite podatek v koloni Odprem. Sem se zapiše količina, ki je preko dodajanja prenesena na dobavnico (prejem ali izdaja). 2. Skozi obračune: ne glede na status v glavi dokumenta, lahko naredimo obračun oz. primerjavo med naročenim in dobavljenim - npr. vrsta izpisa 103 - dobite detajlni seznam po identih in naročilih; primerjava količin in cen. Tudi izpis 097 je OK, tu pa dobite detajlni seznam po idetnih samo še nedobavljene idente.
Status se na Z-zaključeno spremeni ročno v primeru, kadar ste dobili npr. naročilo za 100 kos, dobavili pa ste jih 95. Z kupcem se dogovorita, da razlike (5 kos) ne boste dobavili in je naročilo kot takšno zaključeno. V tem primeru je torej potrebno ročno zaključiti naročilo, sicer ga vedno kaže med nedobavljenimi skozi obračune.
Lp,M.
|
|
|
|
|
|
Pridružen(a): 24/04/2009(UTC) Objave: 151
|
Zdravo, imam vprašanja vezana na statuse in njihovo upravljanje. LELAK wrote:Za tak primer nastavitev ne obstaja. V razvoj je bila poslana prijava, da se naročilom, ki so v celoti prenešena na račun, avt. dodeli status zaključeno, vendar je bila izboljšava zavrnjena. mene pa zanima zakaj je razvoj zavrnil prijavo uporabnikov, da se statusi avtomatično spreminjajo glede na prenose blaga iz naročil v izdajo/račun (v primeru prodaje) ali iz naročil v prevzem (v primeru nabave). Če sem malo žleht in si naglas odgovorim na podlagi izkušenj ob uporabi PA, je to posledica tega, da avtorji PA le-tega še nikoli niso preizkusili realnem okolju. LELAK wrote:Ja v takem primeru (če se status ne popravi ročno) nam obračuni ne pomagajo nič. načeloma se da na samih naročilih videti (na panelu povezave), kaj je bilo izdobavljeno in kaj ne. Samo to nekako ni uporabniku prijazen način. Bom še malo polobirala :-) Hvala Lelak :) Prosim re-aktivirajte vaša prizadevanja :) lp Elvis |
|
|
|
|
|
|
Usersite
»
UserSite SI
»
Naročila
»