Transferimi i porosisë së klientit në listën e dërgesave
Transferimi i porosisë së klientit në listën e dërgesave
Së pari, sipas procedurës së zakonshme, krijojmë porosinë e klientit (shih kapitullin Porositë e klientëve).
1. Transferimi i porosisë së klientit në listën e dërgesave
Për transferimin e porosisë së klientit në listën e dërgesave kemi dy mënyra:
Pozicionet e transferuara mund të modifikohen (ndryshimi i sasisë ose fshirja e pozicionit, nëse nuk planifikojmë ta dërgojmë). Nëse porosia, e cila tashmë është transferuar në listën e dërgesave, modifikohet më vonë, programi hap tabelën e listës së dërgesave kur ndryshohen të dhënat në pozicionin e porosisë (shih OL dhe modifikimi i sasive në porosi).
2. Shtimi individual i porosive në listën e dërgesave
|
Vetëm ato porosi transferohen në listën e dërgesave në këtë mënyrë, të cilat:
- kanë në porosi zgjedhur një depo , që kërkon dërgesa përmes listës së dërgesave
- ose porosi që nuk kanë depo të caktuar
|
2.1 Direkt nga porosia e klientit me ndihmën e butonit "Shto në listën e dërgesave" në shiritin e detyrave
Nga shiritin e detyrave të porosisë në porosi klikojmë butonin "Shto në listën e dërgesave"
. Nëse kjo porosi tashmë është transferuar në listën e dërgesave, programi së pari na informon (shih Porosia tashmë është transferuar në listën e dërgesave! A dëshironi ta transferoni përsëri?).

Nëse zgjedhim
, lista e dërgesave vetëm shfaqet në ekran. Shfaqen vetëm pozicionet e porosisë që po përpunojmë aktualisht.
Nëse zgjedhim
, të dhënat në listën e dërgesave freskohen dhe shfaqen në ekran. Shfaqen vetëm pozicionet e porosisë që po përpunojmë aktualisht. Me këtë anulohen edhe të gjitha modifikimet manuale të mundshme të listës së dërgesave (shih Shpërndarja e pozicioneve).
Nëse përpiqemi të shtojmë në listën e dërgesave një porosi, ku është shënuar se do të dërgohet nga një depo, për të cilën nuk kemi zgjedhur dërgesa përmes listës së dërgesave, programi raporton gabim (shih Depoja nuk ka shënuar dërgesa nga lista e dërgesave!).
Nëse e përcaktojmë kështu në parametrat e programit, çdo porosi individuale do të shtohet automatikisht në listën e dërgesave sapo t'i caktohet statusi i duhur.

Në parametrat e programit është përcaktuar si parazgjedhje që çdo porosi individuale të shtohet automatikisht në listën e dërgesave sapo t'i caktohet statusi "Porosi e konfirmuar".
Kur futet një porosi e re, ajo merr statusin më të ulët, i cili është përcaktuar në kodifikimin e llojeve të dokumenteve të porosive (parazgjedhje "Ofertë").
Kur një porosi e tillë konfirmohet për klientin, i caktohet statusi "Porosi e konfirmuar". Me parametrat e paracaktuara (shih Parametrat | Porositë) funksioni i shtimit në listën e dërgesave aktivizohet automatikisht, sikur të ishte aktivizuar me klikimin e butonit
. Nga këtu e tutje, procedura është e njëjtë siç është përshkruar tashmë në pikën 2.1.
3. Shtimi kolektiv i porosive në listën e dërgesave
Porositë mund të shtohen në OL edhe në mënyrë paketore. Në dritaren për shtimin kolektiv, vendosim kriteret e zgjedhjes, bazuar në të cilat programi mbledh porositë që duam të transferojmë në listën e dërgesave:
Me klikimin e butonit
shtojmë të gjitha porositë që përputhen me kriteret e zgjedhura në listën e dërgesave.
Nëse nuk futim kriteret e detyrueshme (depot dhe statusin), programi raporton gabim (shih Kriteret duhet të futen detyrimisht!).
|
Rezultatet e shtimit kolektiv mund t'i shohim në panelin "Shikim "! |
4. Ndalohet shtimi i porosive në listën e dërgesave
Nëse klienti i zgjedhur ka tejkaluar limitin dhe nuk dëshironi që porosia e tij të transferohet në listën e dërgesave, mund ta parandaloni këtë duke vendosur autorizim zero për përdoruesin në konsolën e administratorit për rubrikën "Lejo qarkullimin në gjendjen e hapur". Për funksionimin e autorizimit të ri të vendosur, është e nevojshme të identifikoheni përsëri në program.

Përveç autorizimit, është e nevojshme në kodifikimin e subjekteve për këtë klient të jetë shënuar opsioni "Kontrolli i limitit",

në konsolën e administratorit të jenë vendosur kalimet e statusit për shtimin në listën e dërgesave (për shembull nga 2 në O),

dhe në kodifikimin e llojeve të dokumenteve për porositë e klientëve (parazgjedhje 010) në statusin "O Dërguar" të jetë vendosur mënyra e dërgesës në gjendjen e hapur të klientit në A-Lejo dërgesën vetëm nga të autorizuarit dhe të jetë shënuar opsioni "Kontrolli i limitit".

Me këto konfigurime, në rast të tejkalimit të limitit për klientin e zgjedhur, do të shfaqet një mesazh për tejkalimin e limitit dhe dërgesa e dokumentit nuk do të lejohet, kështu që porosia e klientit nuk do të transferohet në listën e dërgesave.
